Hyökkäystunneleiden teko Gazassa jatkuu

10548757_821348067888065_8530686755196198598_oHamas ei enää kiellä rakentavansa uudelleen tunneliverkostoaan. Hamasin varajohtaja Ismail Haniyeh vahvisti julkisesti ryhmän kehittävän sotilaallisia valmiuksiaan ja rakentavansa maanalaisia [hyökkäys]tunneleita Gazasta Israeliin tulevan konfliktin varalle. "Itäisessä Gazassa sankarit rakentavat tunneleita ja lännessä puolestaan testaavat raketteja.” totesi Haniyeh Arutz Shevan mukaan.

Haniyeh’n kommentit tulivat julki hänen osallistuessaan Gazassa seremoniaan ennen seitsemän Hamas –terroristin hautajaisia jotka puolestaan saivat surmansa Gazasta Israeliin johtaneen tunnelin katon romahdettua vesisateitten pehmittäessä yläpuolella olevan maan. Kaivajat olivat Al-Qassam Brigades’n jäseniä.

10612552_890034781019393_6429464457862507771_n (2)Hamasin tiedottajat ja virkailijat vakuuttavat, että seuraavaan sotaan valmistaudutaan kellon ympäri, mihin kuuluu niin ohjusten ja rakettien salakuljetus Siinailta Gazaan kuin terroristien kouluttaminen taisteluihin tunneleiden sisällä ja hyökkäyksiin Israeliin tunneliverkoston kautta. Harjoitusvideolla koulutukseen kuuluu järjestynyt toiminta, soluttautuminen, hyökkäys siviili- ja sotilaskohteisiin sekä haavoittuneiden evakuointi. Lähde: Arutz Sheva

Aiemmin tammikuussa [2016] yksi al-Qassam’n jäsen kuoli sähköshokkiin tunnelityömaalla eteläisessä Gazassa. ’The Institute for Palestine Studies’ raportoi 2012 Hamas’, virkailijoiden laskeneen 160 kuolemaa tunneleiden sisällä vuosina 2007-2012. Elokuussa 2014 al-Jazeera raportoi 400 kuolleesta.

Israelin territoriohallinnon [Coordinator of Government Activities in the Territories – COGAT] päällikkö Yoav Mordechai on uhannut että uuden sotilasoffensiivin valmistelut saattavat johtaa Gazan ja Israelin rajanylityspaikkojen sulkemiseen. Lähde: Jewish Press

  • Gazan tunneliaktiviteetti tilastoa vuodelta 2013
  • Gazan tunneliaktiviteetti tilastoa vuodelta 2013

Mainittakoon, että Israel on viimeisen Gazan konfliktin seurauksena kehittänyt erityisiä tunnistimia rajan alittavien tunneleiden ja tunnelitöiden havaitsemiseksi. Erityisesti Yhdysvallat on suunnitellut tämän teknologian hankkimista Meksikon vastaiselle rajalleen. Kyseinen Siinain raja-aita on rakenteeltaan täysin erilainen kuin Länsirannan turvamuuri. [Lisää kirjoituksessa Unkari ja Bulgaria hakevat aita-osaamista Israelista ja yleisemmin Egyptin toimista Gazan vastaisella rajalla kirjoituksessa Op-Ed: Egypti Gazan saartajana Israelin sijaan! ] Edelleen Israelin armeijalla on nykyisin pienoiskokoisia kauko-ohjattavia tulivoimaisia tankkeja jotka voidaan laskea tunneleihin ja jotka voivat eliminoida vastustajat tunneleissa vaarantamatta IDF:n omaa henkilöstöä.

Israel-Sinai-Pipeline-Wall-800x450-F2

[Kirjoitus alunperin ilmestynyt Ariel -sivustolla]

arirusila
Vasemmistoliitto Jyväskylä

Olen blogisti Jyväskylästä. Aihepiireistä minua kiinnostavat konfliktit,geopolitiikka ja tarinoiden toinen puoli ja alueista Balkan ja lähi-itä. Pääblogini on englanninkielinen Conflicts By Ariel Rusila - http://arirusila.wordpress.com . Olen myös käynnistänyt Israelia suomeksi taustoittavan Ariel -sivuston - http://arielfi.wordpress.com . Mottoni "The Other Side of Story" mukaisesti en pyri esittämään neutraalia ikuista totuutta jostakin asiasta vaan oman näkökulmani siihen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu