Palestiinalaispoliisi hyökkäsi IDF:n sotilaita vastaan

Nimetön (82)Kolme israelilaissotilasta haavoittui palestiinalaispoliisin avattua tulen heitä vastaan lähellä Beit El’ä Länsirannalla 31.1.2016.  Amjad Sukari, Palestiinalaishallinnon [PA] poliisiupseeri, ryhtyi tulittamaan tarkastuspisteellä ja tuli ammutuksi IDF:n sotilaan toimesta. (Lähde: Ha'aretz)

Amjad Sukari on toinen IDF:n sotilaita vastaan hyökännyt Palestiinalaishallinnon turvallisuuspalvelujen upseeri nykyisen terroriaallon aikana.  Kaksi kuukautta sitten PA’n  tiedustelupalvelun jäsen  avasi tulen IDF:n sotilaita vastaan tarkastuspisteellä  Ramallahin eteläpuolella.  Useissa muissa tapauksissa Israel on pidättänyt PA'n työntekijöitä epäiltynä avunannosta hyökkäysten suunnittelussa. (Lähde: Ha'aretz)

Palestiinalaishallinnon suhtautumista tapahtuneeseen kuvaa se, että PA:n poliisiviranomaiset ylistävät kollegansa sankaritekoa ja marttyyriyttä tämän toteutettua operaationsa Beit El’n VIP tarkastuspisteellä. (Lähde: Jerusalem Post)

 

intifada3

Lokakuussa 2015 alkanut terrori Länsirannalla on ollut pääosin organisoimatonta yksittäisten fanaatikkojen tekemiä iskuja;  Hamas on pyrkinyt Länsurannalla myös organisoituihin laajamittaisempiin iskuihin. Merkittävä uhkakuva Israelin kannalta on, että Palestiinalaishallinnon turvallisuuspalvelut ja Tanzim (Fatahin sotilaallinen siipi] liittyvät nyt käynnissä olevaan ‘puukkointifadaan’;  yhdessä nämä omaavat kymmeniä tuhansia aseita ja osan joukoista ollessa USAn kouluttamia näillä on myös perus taisteluvalmiuksia.  

imagesI7O9WRD9

[Kirjoitus ilmestynyt ensinnä Ariel -sivustolla]

arirusila
Vasemmistoliitto Jyväskylä

Olen blogisti Jyväskylästä. Aihepiireistä minua kiinnostavat konfliktit,geopolitiikka ja tarinoiden toinen puoli ja alueista Balkan ja lähi-itä. Pääblogini on englanninkielinen Conflicts By Ariel Rusila - http://arirusila.wordpress.com . Olen myös käynnistänyt Israelia suomeksi taustoittavan Ariel -sivuston - http://arielfi.wordpress.com . Mottoni "The Other Side of Story" mukaisesti en pyri esittämään neutraalia ikuista totuutta jostakin asiasta vaan oman näkökulmani siihen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu