Labour hyväksyi Herzog’n suunnitelman

Israeli_Labor_Party_logo.svgIsraelin vasemmiston Labor -puolue, joka yhdessä Hatnuah –puolueen kanssa muodostaa Sionistisen Unionin, hyväksyi [15.02.2016] oppositiojohtaja Isaac Herzogin suunnitelman erottaa israelilaiset palestiinalaisista vetäytymällä Israelin yksipuolisella päätöksellä pääosista Länsirantaa turvamuurin suojaan.

Barrier_route_July_2011Herzog'n suunnitelman mukaan suuret Länsirannan asutuskeskukset Gush Etzion, Ma’aleh Adumim ja Ariel suojataan loppunsaatettavalla turvamuurilla. Viime viikolla Herzog esitteli suunnitelmansa USAn ulkoministeri John Kerry’lle.

Maanantaisessa Labor –puolueen tilaisuudessa Herzog totesi ettei ‘kahden valtion’ visio ole kuollut mutta se ei myös ole toteutumassa lähiaikoina. Sen sijaan nykyhetkessä on mahdollisuus luoda turvallisuutta israelilaisille.

Aiempi puoluejohtaja Shelly Yachimovich totesi hyväksytynlaisen yksipuolisen toimen vaarantavan ehkä viimeisen mahdollisuuden keskustella maallisen ja pragmaattisen palestiinalaisjohtaja Abbasin kanssa.

Laborin kokous päätti samalla siirtää puolueen puheenjohtajavaalia myöhempää ajankohtaan kuluvana vuonna. Ko vaalissa Yachimovich’n, Amir Peretz’n ja Ron Huldai’n odotetaan harkitsevan Herzog’n haastamista. Nyjyisen puheenjohtajan aseman tulkitaan kuitenkin juuri vahvistuneen suurimman ay-liiton Histadrut’n johtajan Avi Nissenkorn’n liityttyä puolueeseen viime viikolla.  Lähde: BICOM


Aiemmin aiheesta:

cold peace israel Hamas

[Kirjoitus aiemmin julkaistu Ariel -sivustolla]

arirusila

Olen blogisti Jyväskylästä. Aihepiireistä minua kiinnostavat konfliktit,geopolitiikka ja tarinoiden toinen puoli ja alueista Balkan ja lähi-itä. Pääblogini on englanninkielinen Conflicts By Ari Rusila - http://arirusila.wordpress.com . Olen myös käynnistänyt Israelia suomeksi taustoittavan Ariel -sivuston - http://arielfi.wordpress.com . Mottoni "The Other Side of Story" mukaisesti en pyri esittämään neutraalia ikuista totuutta jostakin asiasta vaan oman näkökulmani siihen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu