Venäjä ei evakuoinut Syyriaa – päinvastoin Iskander-M saapui

IskandarMapVenäjän päätös vetäytyä  Syyriasta  on vain yksi osa  kokonaisuudesta.  Hävittäjiä ja  pommittajia on vähennetty mutta ne on korvattu maailman kehittyneimpiin kuuluvilla  asejärjestelmillä. 15. maaliskuuta 2016 Moskova ilmoitti S-400 maasta ilmaan  ohjusjärjestelmän jäävän Syyriaan ja 25. maaliskuuta maailman ehkä paras lyhyen kantaman ballistinen ohjusjärjestelmä Iskander-M saapui maahan. Debkafilen  sotilaslähteiden mukaan  ohjusjärjestelmät tekevät Hmeimim tukikohdasta Lähi-idän kehittyneimpien ohjusten solmukohdan.  (Lähteet:  Debkafile  ja  South Front )

Israelilaisasiantuntijoiden mukaan Venäjän sotilaallinen läsnäolo Syyriassa säilyy merkittävänä ja jopa aiempaa tuhovoimaisempana. IAF:n [Israelin ilmavoimat] upseeri totesikin, ettei presidentti Putin evakuoinut Syyriaa vaan muutti joukkojen ja asejärjestelmien koostumusta paremmin vastaamaan tarvetta. Esimerkiksi Palmyran valtauksessa uusina venäläisyksikköinä käytettiin pioneereja, koirayksiköitä ja miinanraivaaja robotteja.  

9T250-1_Iskander-M

Ns konfliktinesto [deconflication] yhteistyö Venäjän ja Israelin välillä jatkuu edelleen. Venäjän aktiivisesti puututtua Syyrian sotaan Israel ja Venäjä ovat käyneet neljä keskustelukierrosta  – päivittäisen alemman tason yhteistyön ohella –  tahattomien yhteenottojen välttämiseksi maiden  välillä.  Viides liki viikon mittainen neuvottelukierros  alkoi Israelissa 4. huhtikuuta 2016.  Konfliktinestomekanismit ovat myös käytännössä toimineet ja esimerkiksi Venäjän hävittäjien ainakin kaksi kertaa ajauduttua Israelin ilmatilaan ne palasivat nopeasti takaisin Syyriaan ilman mitään välikohtauksia.   (Lähde mm: DefenseNews )

iskander m missile infographic

9K720 Iskander-M —NATO termein SS-26 Stone— kuuluu maailman parhaisiin lyhyen matkan ballistisiin ohjuksiin. Ohjus on vartustettavissa useilla erilaisilla taistelukärjillä, mm ydinkärjin.  Iskenderin vientiversioiden kantama on ollut 280 km 480 kg:n taistelukärjellä, Venäjä itse on käyttänyt 500 km:n kantaman omaavaa M-versiota jonka lentokorkeus vaihtelee 6-50 kilometriin ja osumatarkkuuden ollessa 5-7 metriä. M -versio lentää moninkertaisella yliäänennopeudella (2100–2600 m/s, Mach 6–7), painaa 4615 kg 710–800 kg taistelukärjellä. Ohjus on hyvin vaikeasti torjuttavissa mm sen sisältämien harhauttimien ja stealth teknologian ansiosta. Ohjus soveltuu niin pysyvien kuin liikkuvienkin maalien tuhoamiseen ja se on kontrolloitavissa kaikissa lennon vaiheissa. Lähde mm:  Global Security

[youtube https://]

Aihepiiristä aiemmin:

Israelin ja Venäjän Syyria -koordinaatio toimii

Israelissa nyt maailman kehittynein ohjuspuolustus

Venäjä muutti itäisen Välimeren voimatasapainon


Kirjoitus julkaistu ensin Ariel -sivustolla

arirusila
Vasemmistoliitto Jyväskylä

Olen blogisti Jyväskylästä. Aihepiireistä minua kiinnostavat konfliktit,geopolitiikka ja tarinoiden toinen puoli ja alueista Balkan ja lähi-itä. Pääblogini on englanninkielinen Conflicts By Ariel Rusila - http://arirusila.wordpress.com . Olen myös käynnistänyt Israelia suomeksi taustoittavan Ariel -sivuston - http://arielfi.wordpress.com . Mottoni "The Other Side of Story" mukaisesti en pyri esittämään neutraalia ikuista totuutta jostakin asiasta vaan oman näkökulmani siihen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu