Egypti hukutti jälleen tunnelin Gazaan

Pikku-uutinen arabimediasta [Al-Masdar News]: Avustustyöntekijät noutivat neljän palestiinalaisen ruumiit jotka olivat hukkuneet Egyptin armeijan täytettyä vedellä Gazasta Egyptiin johtavan salakuljetustunnelin. Ruumiit noudettiin veden poistuttua tunnelista.

#Egypt floods #Gaza smuggling tunnel, killing 4 https://t.co/S4E8Iyku1j

— Al-Masdar News (@TheArabSource) December 4, 2016

//platform.twitter.com/widgets.js

Egypti säännöllisesti hukuttaa rajansa salakuljetustunneleita joita muutoin ei ole saatu tuhottua. Gazasta leviävän terrorin – ko tunneleita käyttävät myös Daesh Siinain osaston taistelijat – vähentämiseksi Egypti pitää Rafahin ylityspaikkaa auki hyvin harvoin josta syystä tunneleita on kaivettu rajan ali.

nimeton-108

Gazan ns. saarrosta syytetään usein Israelia, jonka ylityspaikkojen läpi kuitenkin kulkee päivittäin satoja rekkalasteja tavaroita Israelin kautta Gazaan. Tunneliverkoston painopiste on Egyptin vastainen raja, Israeliin johtavien ns. hyökkäystunneleiden määrä lasketaan kymmenissä kun taas Egyptiin johtavia salakuljetustunneleita on tuhottu jo yli tuhat ja työn viimeistelemiseksi Välimerestä on kaivettu rajalle kanaali jota myöten merivesi johdetaan tunneleihin.

Aihepiiristä aiemmin:

Gaza’n tunnelisota jatkuu kaikilla rintamilla

Tunnelisodankäynnin uusi aika: Israelin maanalainen ’Rautakupoli’

Egypti iskee Hamasia vastaan

Raja-asema Gazaan tilapäisesti suljettu

Op-Ed: Egypti Gazan saartajana Israelin sijaan!


Kirjoitus ensinnä ilmestynyt Ariel -verkkojulkaisussa

arirusila
Vasemmistoliitto Jyväskylä

Olen blogisti Jyväskylästä. Aihepiireistä minua kiinnostavat konfliktit,geopolitiikka ja tarinoiden toinen puoli ja alueista Balkan ja lähi-itä. Pääblogini on englanninkielinen Conflicts By Ariel Rusila - http://arirusila.wordpress.com . Olen myös käynnistänyt Israelia suomeksi taustoittavan Ariel -sivuston - http://arielfi.wordpress.com . Mottoni "The Other Side of Story" mukaisesti en pyri esittämään neutraalia ikuista totuutta jostakin asiasta vaan oman näkökulmani siihen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu