Mossad perusti innovaatiorahaston

Israelin tiedustelupalvelu – Mossad – on perustanut Libertad -nimisen innovaatiorahaston taatakseen viraston teknisen ylivoiman siviilipuolen teknologisesti lupaavimpien start-up yritysten avulla.  

Libertad kasvattaa Mossadin teknologista voimaa mahdollistamalla huipputeknologian nopean tutkimus- ja kehitystoiminnan viraston tarpeisiin nopeasti muuttuvassa ja haasteellisessa toimintaympäristössä.

Maksimiavustus hanketta kohden on 2 miljoonaa shekeliä (eli runsas puoli miljoonaa €).  Mossadin avustuksen vastapainoksi virasto saa lisenssit kehitettyyn teknologiaan ilman rajoitteita tai royaltimaksuja.

Parhaillaan Mossad on pyytämässä yrityksiltä esityksiä rahoitettaviksi T&K –hankkeiksi. Erityisen kiinnostunut tiedusteluvirasto seuraavista kehitysaloista: 

  1. Innovatiiviset robotiikkahankkeet jotka kehittävät muunneltavia, miniatyyrisiä järjestelmiä, jotka toimivat eri maasto-olosuhteissa, vedessä ja ilmassa. 
  2. Innovatiiviset energialähteet ja järjestelmät jotka tuottavat tarvitsemansa energian itse, energiahankkeet jotka kehittävät käyttövarmuutta ja/tai ovat miniatyyrisiä.
  3. Innovatiiviset salausjärjestelmät jotka toimivat korkealla nopeudella (100 Gbps tai yli).
  4. Innovative teknologiat automaattiseen henkilötunnistukseen ja –profilointiin pohjautuen online käyttäytymiseen ja aktiviteettiin.
  5. Erilaiset automaatio metodit dokumenttiyhteenvetoihin, -luokitteluihin ja semanttisiin yhteyksiin niin hepreaksi kuin muillakin kielillä.

Em. kiinnostuslistaa luonnollisesti päivitetään tarpeen mukaan. Lisätietoja Libertadin verkkosivulta jonne voi myös toimittaa hakemuksia: www.libertad.gov.il

Lähde: GPO

Mossadista aiemmin:  MOSSAD täytti 65 vuotta


Kirjoitus ensinnä ilmestynyt Ariel – Israelista suomeksi verkkojulkaisussa

arirusila
Vasemmistoliitto Jyväskylä

Olen blogisti Jyväskylästä. Aihepiireistä minua kiinnostavat konfliktit,geopolitiikka ja tarinoiden toinen puoli ja alueista Balkan ja lähi-itä. Pääblogini on englanninkielinen Conflicts By Ariel Rusila - http://arirusila.wordpress.com . Olen myös käynnistänyt Israelia suomeksi taustoittavan Ariel -sivuston - http://arielfi.wordpress.com . Mottoni "The Other Side of Story" mukaisesti en pyri esittämään neutraalia ikuista totuutta jostakin asiasta vaan oman näkökulmani siihen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu