David Sling Puolaan

Puola on allekirjoittanut aiesopimuksen USAn kanssa Israelin David Sling ohjuksin varustetun Patriot ohjusjärjestelmän hankkimisesta. Sopimus on arvoltaan noin $8 miljardia ja siitä Rafael Advanced Defense Systems’n ohjusten osuus on noin $1 miljardi joka yhtiön mukaan on yksi suurimpia kauppoja Rafael’n historiassa. Puolasta on samalla tulossa ensimmäinen David Sling ohjuksen vientimaa.

Sopimukseen sisältyy myös Eltan – Israel Aerospace Industries’n tytäryhtiö – Patriotiin kehittämä tutkajärjestelmä ja israelilaisen Elbitin johto- ja valvontajärjestelmät. Puolan puolustusministeriön mukaan kokonaisuus edustaa Patriot järjestelmän kehittyneintä versiota. Kaikkiaan Puola on modernisoimassa asevoimiaan yli $14.5 miljardilla.

[youtube https://]

Ynet verkkouutisten mukaan Varsova vaati Patriot järjestelmän varustettuna israelilaisohjuksella johtuen sen ylivoimaisesta suorituskyvystä kustannusten ollessa vain 10% yhdysvaltalaisen Patriot –ohjuksen kuluista (Patriot $4.5 mijoonaa/kpl vs. David’s Sling $450,000/kpl). Järjestelmää käytetään taktisten ballististen ohjusten, alhaalla lentävien risteilyohjusten ja lentokoneiden torjuntaan. Torjuntaetäisyys on 40-300 km – lyhyemmille etäisyyksille Israel käyttää Iron Dome järjestelmää ja pidemmille puolestaan Arrow II ja III järjestelmiä.

USAn sopijapuoli Raytheon’n mukaan Puola ostaa kahdeksan Patriot ohjuspuolustusjärjestelmää ja sopimus loppuunsaatetaan marraskuussa 2017.

Lähde: JPost

Aiemmin aihepiiristä:

Israelissa nyt maailman kehittynein ohjuspuolustus

Israel maailman toiseksi suurin aseviejä Intiaan

Israelin aseteollisuus kehityksen kärjessä

Gazan ’tunnelisodan’ dead line lähestyy

IDF lisää taisteluvalmiuksiaan Siinain ISIS’ä vastaan

David’s Sling valmis

Arrow 3 ohjus testattu

Drone Guard

Israelille uusi meripuolustusohjus 

Israelin uusi sotilaallinen puolustusstrategia

Israel ja Iranin S-300 torjuntajärjestelmä

 

 


Kirjoitus ilmestynyt ensinnä Ariel-Israelista suomeksi  -verkkojulkaisussa.

arirusila
Vasemmistoliitto Jyväskylä

Olen blogisti Jyväskylästä. Aihepiireistä minua kiinnostavat konfliktit,geopolitiikka ja tarinoiden toinen puoli ja alueista Balkan ja lähi-itä. Pääblogini on englanninkielinen Conflicts By Ariel Rusila - http://arirusila.wordpress.com . Olen myös käynnistänyt Israelia suomeksi taustoittavan Ariel -sivuston - http://arielfi.wordpress.com . Mottoni "The Other Side of Story" mukaisesti en pyri esittämään neutraalia ikuista totuutta jostakin asiasta vaan oman näkökulmani siihen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu