Kaksoishyökkäystunneli Gazasta löydetty

United with Israel  raportoi Israelin armeijan löytäneen uudenlaisen hyökkäystunnelin Gazasta Israeliin, jonka tarkoituksena oli maksimoida jihadistien tuhovaikutus pahaa-aavistamattomissa israelilaiskylissä. Nyt löydetyn hyökkäystunnelin erikoisuus on sen haarautuminen kahteen osaan, jolloin yksi komppania hyökkäisi toiseen israelilaiskibbutsiin ja toinen toiseen israelilaiskibbutsiin. Voi vain kuvitella millaista tuhoa kahden terroristijoukon samanaikainen hyökkäys siviiliasutuksen keskellä aiheuttaisi.

Allaolevalla videolla IDF:n eteläisen prikaatin varajohtaja esittelee nyt löydettyä tunnelia.

[youtube https://]

Yksi aspekti on se, että jälleen kerran tunnelien rakentamiseen käytetyt resurssit ovat pois erityisesti Gazan jälleenrakentamiselta ts. kun hyväntahtoiset ulkomaiset lahjoittajat välittävät rakennusmateriaaleja Gazan jälleenrakentamiseen osa siitä päätyy Hamasin israelilaissiviilejä kohtaan suunniteltujen terrori-iskujen edistämiseen. Edelleen samanaikaisesti samat ulkomaiset lahjoittajat kritisoivat Israelia Gazan saarrosta – jolle sillekin olisi perusteluja mm hyökkäysten minimoimiseksi – vaikka nimenomaan Israelin Kerem Shalom -ylityspaikan kautta kulkee pääosa päivittäisestä rajaliikenteestä ja lähes kaikki tavaraliikenne Egyptin pitäessä ylityspaikkaansa Gazaan auki vain satunnaisesti Siinain terrorismin hillitsemiseksi.  [Gazan ns. saarrosta enemmän mm Op-Ed: Egypti Gazan saartajana Israelin sijaan! ]

Ja tässä pari aiheeseen liittyvää kuvaa:

 

Aiemmin tunnelisodasta mm:

Tunnelisodankäynnin uusi aika: Israelin maanalainen ’Rautakupoli’

Gazan ’tunnelisodan’ dead line lähestyy

Gaza’n tunnelisota jatkuu kaikilla rintamilla

Hyökkäystunneleista matkailukohde

Egypti hukutti jälleen tunnelin Gazaan


Kirjoitus ilmestynyt ensinnä Ariel-Israelista suomeksi -verkkojulkaisussa

arirusila
Vasemmistoliitto Jyväskylä

Olen blogisti Jyväskylästä. Aihepiireistä minua kiinnostavat konfliktit,geopolitiikka ja tarinoiden toinen puoli ja alueista Balkan ja lähi-itä. Pääblogini on englanninkielinen Conflicts By Ariel Rusila - http://arirusila.wordpress.com . Olen myös käynnistänyt Israelia suomeksi taustoittavan Ariel -sivuston - http://arielfi.wordpress.com . Mottoni "The Other Side of Story" mukaisesti en pyri esittämään neutraalia ikuista totuutta jostakin asiasta vaan oman näkökulmani siihen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu