Israel ja Suomi yhteistyöhön digitaaliterveys sektorilla

Israel Innovation Authority ja Israel-Europe R&D Directorate (ISERD) ilmoittivat 16.4.2019 käynnistäneensä merkittävän Israelin ja Suomen välisen yhteistyön digitaaliterveyden alalla. Samalla käynnistettiin kutsu alan yrityksille yhteistyöhanke-ehdotuksiksi. Rahoitusta on tarjolla yrityksille jotka etsivät partnereita markkinapotentiaalia omaavien tuotteiden, palveluiden tai välineiden kehitys-, testaus- ja pilotointihankkeisiin.

Israelin ulkoministeriön mukaan Israel ja Suomi ovat molemmat johtavia innovaatiotalouden ja teknologian maita vahvalla yrittäjyyspanoksella. Suomi on terveysteknologian ja erityisesti digitaaliterveyden alalla vahvimmin kasvavia ja mm koko väestön kattavat digitaaliset terveystiedot tekevät Suomesta ainutlaatuisen . Alan tukena on HYKS:n korkealaatuinen tutkimustyö ja merkittävä tieto- ja viestintätekniikan (ICT) osaaminen.

Israelissa puolestaan on yli 350 kansainvälistä T&K -yhtiötä ml kansainväiset jätit Google, IBM, Intel, Facebook jne. Maailman talousfoorumin vuoden 2018 kilpailukykyraportin mukaan Israel on maailman johtava maa T&K rahoituksen BKT-osuudessa ja sadat start-up yritykset innovoivat terveysanalyyseja, telelääketiedettä, sensoreita, lääketieteellisiä välineitä ym.

Osana israelilais-suomalaista pilottiohjelmaa on hanke-ehdotusten haku jota vetävät Israel Innovation Authority ja Helsinki Business Hub. Ohjelma järjestää rahoitusta ja kontakteja yhteistyöstä kiinnostuneille alan israelilaisille ja suur-Helsingin alueen yrityksille.

Olemme innostuneita muodostamaan tämän sillan Israelin ja Suomen edelläkäyvien ekosysteemien kesken digitaaliterveyden alueella joka koskettaa meitä kaikkia…yhteistyö auttaa Suomea säilyttämään johtoasemansa globaalissa terveysteknologiassa.” totesi Aharon Aharon, (CEO/Israel Innovation Authority)

Hanke-esitysten deadline on 31.12.2019 ja lisätietoa hausta on saatavilla tästä linkistä .

Lähde: MFA/Israel Innovation Authority

infograph Israel medical advances by Ari Rusila


Kirjoitus on julkaistu ensinnä Ariel-Israelista suomeksi -verkkosivustolla

arirusila
Vasemmistoliitto Jyväskylä

Olen blogisti Jyväskylästä. Aihepiireistä minua kiinnostavat konfliktit,geopolitiikka ja tarinoiden toinen puoli ja alueista Balkan ja lähi-itä. Pääblogini on englanninkielinen Conflicts By Ariel Rusila - http://arirusila.wordpress.com . Olen myös käynnistänyt Israelia suomeksi taustoittavan Ariel -sivuston - http://arielfi.wordpress.com . Mottoni "The Other Side of Story" mukaisesti en pyri esittämään neutraalia ikuista totuutta jostakin asiasta vaan oman näkökulmani siihen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu