C4i uudelleensijoittumassa Negeviin, visiona globaali kyberkeskus

IDF on merkittävissä määrin muuttamassa tukikohtiaan uusiin paikkoihin. Mm IDF:n henkilöstöhallinto – nyt Ramat-Ganissa – IDF:n Tel-HaShomerin tukikohta ja Qastinassa sijaitseva maavoimien komentokeskus ovat siirtymässä mittavaan Ramlan lähellä olevaan tukikohtaan. Hankkeen koodinimi on ”Ofek Rahav” (= Laaja horisontti). Nämäkin puolustusministeriön (IMOD) hoitamat siirrot kalpenevat massiivisen C4i teknologisten yksiköiden ja tiedusteludirektoraatin siirtojen rinnalla Negevin autiomaahan.

Uusi C4i kampus Be’er-Shevassa on jo rakenteilla jättimäisten tarjouskilpailujen vauhdittamana. Tukikohdan päärakennus on jo valmis ja sieltä johdetaan ja valvotaan meneillään olevia rakennushankkeita.

Toisaalta tiedusteludirektoraatin yksiköiden siirto Gelilotista Negeviin etenee hyvin hitaasti mm pääesikunnan varapäällikön, Aviv Kochavin, vastustaessa hanketta. Syynä vastustukseen ovat tiedustelutukikohdan sijainti Shoket -risteyksessä 14 km Be’er-Shevasta jonne julkiset liikenneyhteydet ovat hyvin heikot. Eristäytynyt huonoyhteyksinen alue ei oletettavasti kiinnosta korkeasti koulutettuja henkilöitä ja nämä saattavat hakeutua mieluummin siviiliyritysten palvelukseen.

Kochavin ajatusten vastaisesti pääministeri Benjamin Netanjahu on kuitenkin päättänyt suosia uuden tiedustelukampuksen sijoittamista Shoket -risteykseen koska hän katsoo tiedusteluyksikön uudelleensijoittamiseen olevan kulmakivenä visiolle luoda Negevistä globaali kyberkeskus. Tilanne on nyt kuitenkin tiedusteluyksiköiden osalta lukkiutunut ja näillä näkymin tämä siirto toteutuu aikaisintaan vuonna 2024.

Lähde: Israel Defense

 

Liite: C4i

C4i direktoraatti on IDF:n teknologinen eliittiyksikkö ja sen tehtävänä on välittää kenttäkomentajille näiden tarvitsema teknologia taistelutilanteiden mahdollisimman menestykselliseksi hoitamiseksi. C4i yksikön avainalueita ovat IDF:n teknologisen integraatiojärjestelmän alullepano, kehittäminen, tutkiminen ja vahvistaminen. Yksikkö on vastuussa kaikista yhteyksistä, tietokoneista ja viestinnästä taistelukentällä toimiville IDF:n joukoille. C4i on vastuussa myös kaikesta IDF:n kyberpuolustuksesta ja pitää säännöllisesti myös hackathoneja haastaakseen itseään ja kehittyäkseen. Kyberpuolustus onkin yksikön voimakkaimmin kasvavia osa-alueita.

C4i. Photo credit: IDF

 

C4i. Photo credit: IDF

 

C4i. Photo credit: IDF


Kirjoitus ensinnä ilmestynyt Ariel  -verkkojulkaisussa

arirusila
Vasemmistoliitto Jyväskylä

Olen blogisti Jyväskylästä. Aihepiireistä minua kiinnostavat konfliktit,geopolitiikka ja tarinoiden toinen puoli ja alueista Balkan ja lähi-itä. Pääblogini on englanninkielinen Conflicts By Ariel Rusila - http://arirusila.wordpress.com . Olen myös käynnistänyt Israelia suomeksi taustoittavan Ariel -sivuston - http://arielfi.wordpress.com . Mottoni "The Other Side of Story" mukaisesti en pyri esittämään neutraalia ikuista totuutta jostakin asiasta vaan oman näkökulmani siihen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu