800 ilmaliikennettä vastaan tehtyä verkkohyökkäystä torjuttiin Israelissa

Russian President Vladimir Putin lands in Israel for World Holocaust Forum, January 23, 2020. (Screen grab)

Israelin kyberpuolustusjärjestelmä torjui viime viikolla [21.-25.01.2020] 800 verkkohyökkäystä (cyberattacks) jotka kohdistuivat Ben Gurion lentokenttää ja sille laskeutuvia koneita vastaan. Poikkeuksellinen hyökkäysten määrä johtui siitä, että yli 40 valtion edustajat – ml Venäjän presidentti Vladimir Putin, USAn VP Mike Pence, Ranskan presidentti Emmanuel Macron, Saksan presidentti Frank-Walter Steinmeier, Britannian Prinssi Charles, kuin myös Suomen Presidentti Sauli Niinistö jne – osallistuivat World Holocaust Forumiin Yad Vashem muistokeskuksessa Jerusalemissa. Kyseessä oli myös ajankohtaan sijoittuva Auschwitzin vapauttamisen 75. vuosipäivä.

 

Israelin juuri päivitetty ilmaliikennettä koskeva kyberpuolustusjärjestelmä torjui menestyksekkäästi kaikki maailman johtajien yhteensä 60 lentokonetta vastaan tehdyt verkkohyökkäykset, joiden tarkoituksena pääosin oli häiritä Ben Gurionille laskeutuvien koneiden lentoreittejä. Hyökkäyksiä ennakoiden Israelin turvallisuuskabinetti oli 12.1.2020 päättänyt sijoittaa Israelin ilmliikenneinfrastruktuurin Kansallisen Verkkoturvallisuus viraston (National Cyber Security Authority) suojelukseen joka koordinoi maan kyberpuolustusta.

 

Lentokenttien, lennonjohtotornien ja koneiden kasvava verkottuminen on kasvattanut merkittävästi ilmaliikenteen hakkerointivaaraa, ilmaliikenteen tietojärjestelmien häirintä onnistuessaan uhkaa aiheuttaa kaaosta ja tuhoa jota torjuakseen useat maat Israelin ohella ovat kehittäneet lentoliikenteeseenkin liittyviä kyberpuolustusjärjestelmiään. Israelissa tätä koskeva erityishanke, koodinimeltään “Hercules,” käynnistettiin vuonna 2017 ja se on siitä lukien tehnyt alaan liittyvää T&K-työtä, kansainvälistä yhteistyötä, lentäjien ym henkilöstön koulutusta jne kyber -hätätilojen hoitamiseksi.

Lähde: Times of Israel

Russian President Vladimir Putin lands in Israel for World Holocaust Forum, January 23, 2020. (Screen grab)

Kirjoitus ensinnä ilmestynyt  Ariel  -verkkojulkaisussa

arirusila
Vasemmistoliitto Jyväskylä

Olen blogisti Jyväskylästä. Aihepiireistä minua kiinnostavat konfliktit,geopolitiikka ja tarinoiden toinen puoli ja alueista Balkan ja lähi-itä. Pääblogini on englanninkielinen Conflicts By Ariel Rusila - http://arirusila.wordpress.com . Olen myös käynnistänyt Israelia suomeksi taustoittavan Ariel -sivuston - http://arielfi.wordpress.com . Mottoni "The Other Side of Story" mukaisesti en pyri esittämään neutraalia ikuista totuutta jostakin asiasta vaan oman näkökulmani siihen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu