R2P vs Facades of Interventions

R2P on suosittu suhteellisen uusi termi läntisessä ulkopoliittisessa keskustelussa. Kansainvälisen yhteisön suojelutarvetta on käytetty oikeutuksena hyökkäyksiin itsenäisiä maita kohtaan kun kohteen siviiliväestön on katsottu olevan vaarassa.  Pääblogissani julkaisemassani artikkelissa

R2P vs Facades of Intervention 

kritisoin korkealentoisia julistuksia humanitaarisista interventioista kun operaatioiden motiivit paremmin on johdettavissa hyökkääjien taloudellisista, poliittisista tai sotilaallisista intresseistä eikä kohdealueen väestön tarpeista.  Tilanteen korjaamiseksi esitän interventiologiikan käyttöönottoa soveltamalla kansainvälisistä hankkeista tuttua loogista viitekehystä myös R2P:n toteutukseen. 

arirusila

Olen blogisti Jyväskylästä. Aihepiireistä minua kiinnostavat konfliktit,geopolitiikka ja tarinoiden toinen puoli ja alueista Balkan ja lähi-itä. Pääblogini on englanninkielinen Conflicts By Ari Rusila - http://arirusila.wordpress.com . Olen myös käynnistänyt Israelia suomeksi taustoittavan Ariel -sivuston - http://arielfi.wordpress.com . Mottoni "The Other Side of Story" mukaisesti en pyri esittämään neutraalia ikuista totuutta jostakin asiasta vaan oman näkökulmani siihen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu