Al-Shifan sairaalan lapset

Hamasin-Israelin välisen sodan siirryttyä maataisteluvaiheen aikana Gazan kaupungin urabaaneille alueille ovat kansainväliset vaatimukset tulitauosta kiihtyneet siviiliuhrien välttämiseksi.  Huomion kohteena ovat erityisesti kaupungin sairaalat jotka kärsivät Israelin pyrkiessä tuhoamaan sairaaloiden alla ja liepeillä olevia Hamasin komento- ja johtokeskuksia,asevarastoja ja luonnollisesti myös taistelijoita.

Al-Shifan sairaala on kaupungin suurimpia ja siellä olevat vastasyntyneet lapset ovat erityisessä vaarassa keskoskaappien lakatessa toimimasta polttoainepulan vuoksi. IDF toimitti Shifan sairaalan portille 300 litraa polttoainetta laitteiden pitämiseksi käynnissä. Hamas kielsi sairaalaa ottamasta sitä vastaan. IDF avasi myös evakuointireitin sairaalassa oleskeleville ja ambulansseille etelään.

IDF:n toimenpiteistä huolimatta vastasyntyneet ovat edelleen vaarassa ja muutama heistä on jo kuollut.  Tästä syystä IDF on tarjonnut virallisesti apua sairaalan lasten ja potilaiden evakuoimiseksi.  IDF:n julkaisemassa puhelussa Gazaan suuntautuvan koordinointi- ja yhteyshallinnon (CLA) upseeri puhuu Al-Shifa-sairaalan pääjohtajan kanssa tarjoten keskuskaappeja (37 kpl) hengityslaitteita (4kpl) sekä auttavan lasten ja potilaiden evakuoinnissa.

https://x.com/IDF/status/1724315771340214353?s=20

 

Israelin armeijan tiedottajan, kontra-amiraali Daniel Hagarin mukaan  ”IDF on edelleen sitoutunut noudattamaan moraalisia ja ammatillisia velvollisuuksiaan erottaakseen toisistaan siviilit ja Hamasin terroristit” …”IDF on valmis työskentelemään minkä tahansa luotettavan välittäjän kanssa varmistaakseen hautomoiden siirron.”

IDF julkaisi myös videon jossa Israelin hallituksen toimien koordinaattorin (COGAT) tiedottaja Shani Sasson seisoi Israelista Al-Shifaan lähetettävien keskoskaappien edessä toden  ”laajojen ponnistelujen olevan meneillään sen varmistamiseksi, että nämä keskoskaapit voivat tavoittaa vauvoja Gazassa ilman viivettä. Meidän sotamme on Hamasia vastaan, ei Gazan kansaa vastaan.”

 

COGAT spokesperson Shani Sasson says Israeli is committed to delivering aid to the people of Gaza. November 14, 2023. (Credit: IDF)

Mainittakoon, että nyt myös Yhdysvallat kertoo omaan tiedusteluunsa perustuen Hamasin käyttävän al-Shifa-sairaalaa panttivankien pitämiseen ja että sen väitetty käyttö komento- ja valvontaoperaatioihin on ”sotarikos”.

Valkoinen talo kertoi tiistaina 14.11.2023: ”Meillä on tietoja, jotka vahvistavat, että Hamas käyttää kyseistä sairaalaa komento- ja valvontamoodiin ja luultavasti aseiden varastointiin”, kansallisen turvallisuuden tiedottaja John Kirby kertoi toimittajille Air Force Onessa. ”Se on sotarikos.”

Lähteenä mm Jerusalem Post , The Telegraph , IDF

Liite:

The IDF Spokesperson presents for the first time photographic evidence from the ”Rantisi” hospital.

 


Kirjoitus ensinnä ilmestyi  Ariel-Israelista suomeksi  -verkkojulkaisussa.

arirusila
Vasemmistoliitto Jyväskylä

Olen blogisti Jyväskylästä. Aihepiireistä minua kiinnostavat konfliktit,geopolitiikka ja tarinoiden toinen puoli ja alueista Balkan ja lähi-itä. Pääblogini on englanninkielinen Conflicts By Ariel Rusila - http://arirusila.wordpress.com . Olen myös käynnistänyt Israelia suomeksi taustoittavan Ariel -sivuston - http://arielfi.wordpress.com . Mottoni "The Other Side of Story" mukaisesti en pyri esittämään neutraalia ikuista totuutta jostakin asiasta vaan oman näkökulmani siihen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu