Britannian Labour kitkee antisemitismin puolueesta

”I will tear out this poison by its roots and judge success by the return of Jewish members and those who felt that they could no longer support us,” ( Keir Starmer)

Britannian Labour puolueessa vuosikausia kasvanut antisemitistinen suuntaus kääntynee laskuun kun varjohallituksen Brexit -ministeri Keir Starmer valittiin Labour puolueen uudeksi puheenjohtajaksi Jeremy Corbynin jälkeen. Starmer oli jo aiemmin huhtikuussa luvannut kitkeä antisemitismin puolueesta tai ainakin sen korkeammista elimistä aloittamalla puoluejohdossa mittavan kierrätyksen.

Sir Keir Starmer, Britannian pääoppositiopuolueen uutena puheenjohtajana, pyysi juutalaisyhteisöltä anteeksi antisemitismin tahraa puolueessaan ja voittopuheessaan [4.4.2020] vakuutti tunnistavansa ongelman ja kitkevänsä sen pois. Starmerin toiveena on näin mahdollistaa puolueensa jättäneiden juutalaisten paluu takaisin.

Labour puolueen antisemitismi kohosi kukoistukseensa väistyneen puheenjohtaja Jeremy Corbynin kaudella, jolloin useat juutalaisvaikuttajat poistuivat puolueen toiminnasta.  Helmikuussa 2019 Labour ilmoitti saaneensa 673 antisemitismi -syytöstä jäseniltään huhtikuun 2018 ja tammikuun 2019 välisenä aikana. Huhtikuussa 2019, the Sunday Times raportoi Labourin saaneen 863 asiaa koskevaa valitusta puoluejäseniä kohtaan. Vuotaneiden sähköpostien mukaan yli puolet tapauksista oli jäänyt selvittämättä ja 28% ei johtanut lisätutkimuksiin ja edelleen alle 30 henkilöä oli erotettu kun taas mm ”Heil Hitler” tervehdyksiä ja juutalaiskysymystä koskevia kommentteja verkossa esittäneitä jäseniä ei oltu erotettu.

UK Labour MP calls Jeremy Corbyn ‘racist’, ‘antisemite’ over party’s new antisemitism definition, July 19, 2018.  (photo credit: THE JEWISH CHRONICLE)

Jeremy Corbynin johdolla Labour kärsi yhden suurimmista tappioistaan viime joulukuun parlamenttivaaleissa mahdollistaen Boris Johnsonin nousun maan johtoon. Nyt koronaviruksen seurauksena Johnson on kutsunut oppositiojohdon mukaan hallituksen työhön terveyskriisin voittamiseksi.

Lähteenä mm i24NEWS   ja Sunday Times


Kirjoitus ensinnä ilmestynyt  Ariel  -verkkojulkaisussa

arirusila
Vasemmistoliitto Jyväskylä

Olen blogisti Jyväskylästä. Aihepiireistä minua kiinnostavat konfliktit,geopolitiikka ja tarinoiden toinen puoli ja alueista Balkan ja lähi-itä. Pääblogini on englanninkielinen Conflicts By Ariel Rusila - http://arirusila.wordpress.com . Olen myös käynnistänyt Israelia suomeksi taustoittavan Ariel -sivuston - http://arielfi.wordpress.com . Mottoni "The Other Side of Story" mukaisesti en pyri esittämään neutraalia ikuista totuutta jostakin asiasta vaan oman näkökulmani siihen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu