EP palestiinalaisten vihakoulutusta vastaan

Euroopan parlamentti äänesti viime viikon torstaina [11.4.2024] päätöslauselman puolesta, joka sisälsi taloudellisen tuen koulutukseen palestiinalaisalueilla. Päätöslauselmaan sisältyi myös uudistustoimenpiteitä, joilla halutaan estää palestiinalaisten vihakoulutus. Äänestyksellä varmistettiin myös, että nuorille opiskelijoille opetetun väkivaltaisen tai antisemitistisen materiaalin käyttöön ei myönnetä EU-varoja. Parlamentti hyväksyi tämän päätöslauselman ylivoimaisesti äänin 412 puolesta, 172 vastaan ja 22 tyhjää.

Euroopan parlamentti äänesti tämän uudistuksen puolesta Euroopan komission talousarviota koskevan vastuuvapauden puitteissa. Parlamentti valvoo EU:n toimielinten varojen käyttöä, mikä antoi parlamentille oikeuden kyseenalaistaa EU:n rahoittaman palestiinalaishallinnon kehittämät palestiinalaisten opetussuunnitelman ja sen oppikirjojen sisällön.

Euroopan parlamentti tuomitsee UNRWA:n roolin väkivallan ja antisemitismin yllyttäjänä.  Antisemitistinen yllyttäminen ja terrorismin ylistäminen YK:n avustus- ja työjärjestö UNRWA:n palestiinalaisissa oppikirjoissa oli syynä Hamasin 7. lokakuuta verilöylyyn Etelä-Israelissa, Euroopan parlamentti (EP) julisti päätöslauselmissaan.

Äänestykseen kuului myös työryhmän perustaminen tukemaan opettajien koulutusta antamaan nuorille palestiinalaisille laadukasta koulutusta, joka edistää rauhan arvoja. Päätöslauselmat vaativat palestiinalaisten koulutusjärjestelmän täydellistä rakennemuutosta sekä lisäämään valvontaa sen varmistamiseksi, että antisemitistiset teemat poistetaan opetussuunnitelmista palestiinalaisalueilla niin kauan kuin toimielimet niiden hallinnoijat saavat EU:n tukea.

Sen ohella että juutalaiset pyyhitään oppikirjoissa pois Palestiinan historiasta myös yksi Palestiinan brittimandaatin kolmesta virallisesta kielestä pyritään poistamaan historiasta. Esimerkiksi oppikirjaan kuvatusta brittimandaatin postimerkistä on pyyhitty heprea pois, vertailun vuoksi oppikirjasivun oikealla puolella alkuperäinen postimerkki

Euroopan parlamentin jäsen ja Renew Europe -ryhmän jäsen Ilana Cicurel sanoi, että lokakuun 7. päivä muistutti siitä, missä määrin näiden oppikirjojen sisältö on vaikuttanut nuorten indoktrinaatioon ja heidän osallistumiseensa Hamasin terrori-iskuihin. Tämä osoittaa, ettei mikään poliittinen visio kahden valtion ratkaisuun voi olla uskottava ja toteuttamiskelpoinen niin kauan kuin koulutus Palestiinalaisalueilla jatkaa vihan levittämistä Israelia ja juutalaisia kohtaan, ylistää terrorismia ja vaatii nuoria palestiinalaisia kuolemaan marttyyreina. ”Euroopan parlamentti tuomitsi tänään ongelmalliset ja vihamieliset sisällöt, jotka rohkaisevat väkivaltaan, levittävät antisemitismiä ja yllyttävät vihaa palestiinalaisten koulujen oppikirjoissa”, saksalainen Euroopan parlamentin jäsen Niclas Herbst sanoi toimintaa ylistävässä lausunnossa.

The Algemeiner tiivistää UNRWA/koulutusaspektin osuvasti:

“UNRWA:n oppikirjat ovat maailman antisemitisimpiä ja vihaan yllyttävimpiä. Yksikään oppiaine ei välty ongelmalta. Matematiikasta teologiaan, kirjallisuuteen ja tieteeseen, niiden sisältö edistää raivoavaa vihaa juutalaisia ja Israelia kohtaan ja indoktrinoi jopa kuusivuotiaita opiskelijoita sitoutumaan ”marttyyrikuolemaan” ja sukupolvien väliseen sotaan. Kompromissia israelilaisten kanssa kuvataan palestiinalaisen identiteetin pettämisenä, itsemurhapommitusten olevan sille luontaisia ja taivaaseen pääsyn edellytyksiä.”

Lapset yllättävät Israelin turvallisuusjoukot, ottavat heidän aseensa ja tappavat heidät. (Facebook page of the al-Huda kindergarten, December 19, 2017).

Palestiinalaishallinto (PA) on laiminlyönyt EU:n kanssa tehdyn sopimuksen akateemisten opetussuunnitelmiensa tarkistamisesta vuonna 2021 ja on sen sijaan edistänyt uutta akateemista materiaalia, joka sisältää vihamielistä kieltä ja väkivaltaisia kuvia.

Suomen maaohjelmassa Palestiinalaishallinnolle on osoitettu 28 miljoonaa euroa josta koulutussektorille puolet eli 14m€.  Tavoitteena on mm edistään rauhanomaista ja neuvoteltua kahden valtion mallia sekä ihmisoikeuksia. Toteutustasosta jotain kertoo sekin että Impact-se järjestön viimeisin maaliskuussa 2024 julkaistu raportti paljasti – vihakoulutuksen ohella – että palestiinalaishallinnon julkaisemat oppikirjat opettavat tytöille, naisten olevan miehiä huonompia, ja vaativat heitä uhraamaan ruumiinsa ja perheensä ”jihadille”.

Aiemmin aiheesta mm:

al-Futuwwa sotilaskoulutus Gazan opetusohjelmassa

Suomen tuki palestiinalaisten vihakoulutukselle selvitettävänä [Op-Ed]

Palestiinalaisille vihakoulutusta rauhankasvatuksen sijaan

Hamasin kesäleirin ”rauhankasvatusta”

Lasten vihakoulutus jatkuu Gazassa

YK:n tukema lapsisotilaiden [viha]koulutus Gazassa uhkaa supistua

Hamasin terrorileirit nuorisolle

 

Esimerkki matematiikan kirjasta jossa kysytään Palestiinaa ympäröiviä arabimaita, Palestiinalla ymmärretään aluetta Jordanjoesta Välimereen ilman Israelia.

Lähteenä mm The Algemeiner Jerusalem Post


Kirjoitus on julkaistu ensinnä Ariel-Israelista suomeksi -verkkosivustolla.

arirusila
Vasemmistoliitto Jyväskylä

Olen blogisti Jyväskylästä. Aihepiireistä minua kiinnostavat konfliktit,geopolitiikka ja tarinoiden toinen puoli ja alueista Balkan ja lähi-itä. Pääblogini on englanninkielinen Conflicts By Ariel Rusila - http://arirusila.wordpress.com . Olen myös käynnistänyt Israelia suomeksi taustoittavan Ariel -sivuston - http://arielfi.wordpress.com . Mottoni "The Other Side of Story" mukaisesti en pyri esittämään neutraalia ikuista totuutta jostakin asiasta vaan oman näkökulmani siihen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu