Hero-30: ”Lorviva” kamikaze jo Israelin armeijan käytössä

Hero-30 on uusin Israelin armeijan käyttöönottama miniatuurikokoinen – jopa reppuun sijoitettava – ohjusjärjestelmä. Hero-30 on UVision Air yhtiön, Israelin puolustusministeriön toimeksiannosta, kehittämä ja läpikäynyt IDF:n arviointi-, testi- ja kokeiluprosessit ja täyttänyt tiukat niin tekniset kuin operatiivisetkin vaatimukset. Järjestelmää on myös jo testattu menestyksekkäästi eri armeijayksiköiden taisteluoperaatioissa.

Kuvassa Hero-400 versio

UVision Air Ltd., on maailman johtava ns. Loitering-ammusten tuottaja. Loitering-ammukset sijoittuvat risteilyohjusten ja droonien (UCAV) väliseen kapeikkoon omaten molempien ominaisuuksia. Risteilyohjuksiin nähden ero pidemmässä oleskeluajassa kohdealueella ja (tiedustelu-)drooneihin erona on taistelukärki. Siksikin asejärjestelmää kutsutaan myös kamikaze-/itsemurhadrooneiksi.

Hero-30 ”lorvii” kohdealueen ympärillä jopa puoli tuntia etsien kohteita ja lyödettyään hyökkää niitä vastaan. Erityisen hyvin Hero-30 sopii vain lyhyeksi ajaksi ilmestyvien piilotettujen kohteiden tuhoamiseen. Nopean reaktioajan ohella Hero-30 mahdollistaa myös valikoivamman kohdistuksen, täsmäosumat minimaalisin välillisin vahingoin; järjestelmän etuna on myös operaation keskeyttäminen viimeisten sekunttien aikana ja sitoutuminen uuteen kohteeseen.

Hero-30 auttaa nimenomaan etulinjajoukkoja reagoimaan nopeasti viholliskohteeseen. Järjestelmä toimii paikalleen tai ajoneuvoon asennettuna mutta vain kolme kiloa painavana se voidaan pakata yksittäisen taistelijan reppuun ja ottaa nopeasti tarvittaessa käyttöön missä tahansa. Järjestelmän kantomatkat vaihtelevat tehtävän mukaan 5-40 kilometriin, ohjuksen huippunopeus on 100 solmua, moottorina on sähkömoottori ja taistelukärjen paino on puoli kiloa.

Lähteenä mm UVision Air Ltd., IsraelDefense .

hero-30


Kirjoitus ensinnä ilmestynyt  Ariel  -verkkojulkaisussa

arirusila
Vasemmistoliitto Jyväskylä

Olen blogisti Jyväskylästä. Aihepiireistä minua kiinnostavat konfliktit,geopolitiikka ja tarinoiden toinen puoli ja alueista Balkan ja lähi-itä. Pääblogini on englanninkielinen Conflicts By Ariel Rusila - http://arirusila.wordpress.com . Olen myös käynnistänyt Israelia suomeksi taustoittavan Ariel -sivuston - http://arielfi.wordpress.com . Mottoni "The Other Side of Story" mukaisesti en pyri esittämään neutraalia ikuista totuutta jostakin asiasta vaan oman näkökulmani siihen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu