Israelissa hallituskoalitio menettänyt merkittävästi suosiotaan

Israelin sisäpoliittinen kriisi yhä jatkuvine suurmielenosoituksineen näkyy selkeästi myös puoluekannatuksissa nykyisen opposition hyväksi. Benny Gantzin johtama National Unity saisi 27 paikkaa, jos vaalit pidettäisiin tänään, kun taas pääministeri Benjamin Netanjahun johtama Likud-puolue 26 paikkaa Maarivin perjantaina [21/4/2023] julkaiseman uuden kyselyn mukaan.

Kyselyssä todettiin lisäksi, että Yesh Atid saisi 19 paikkaa, Shas yhdeksän paikkaa, United Torah Judaism -puolue seitsemän paikkaa, Meretz, Hadash-Ta’al ja Yisrael Beytenu kukin kuusi paikkaa, Religious Zionist ja Otzma Yehudit puolueet saisivat kukin viisi paikkaa ja Ra’am neljä paikkaa. Labor -puolue ei ylittäisi vaalikynnystä.

Gallupit siis lupaisivat nykyiselle oppositiolle 68 paikkaa ja nykyiselle hallituskoalitiolle 52 paikkaa.

Aiemmin tällä viikolla N12:n kyselyn mukaan National Unity -puolue saisi 28 paikkaa ja Likud 24 paikkaa. Kyselyssä todettiin myös, että Yesh Atid ansaitsisi 20 paikkaa, Religious Zionist ja Otzma Yehudit 11 paikkaa, Shas 10 paikkaa, Torah Judaism -puolue seitsemän paikkaa ja Yisrael Beytenu, Hadash-Ta’al, Meretz ja Ra’am ansaitsisi viisi paikkaa kukin.

Tässä kyselyssä nykyinen koalitio sai 52 paikkaa ja myös nykyinen oppositio 68 paikkaa.

Channel 14:n tällä viikolla tekemässä kyselyssä nykyinen koalitio puolestaan sai 57 paikkaa ja nykyinen oppositio 63 paikkaa.

Vastaavaa opposition suosiokasvua kuvaa myös pääministeri Netanjahun ja oppositiojohtaja Gantzin kannatuksen muutos ensi kertaa jälkimmäisen eduksi maalis-huhtikuussa 2023 tehdyissä mielipidemittauksissa.

Lähteenä mm: Jerusalem Post , Wikipedia


Kirjoitus ensinnä ilmestyi  Ariel-Israelista suomeksi  -verkkojulkaisussa.

arirusila
Vasemmistoliitto Jyväskylä

Olen blogisti Jyväskylästä. Aihepiireistä minua kiinnostavat konfliktit,geopolitiikka ja tarinoiden toinen puoli ja alueista Balkan ja lähi-itä. Pääblogini on englanninkielinen Conflicts By Ariel Rusila - http://arirusila.wordpress.com . Olen myös käynnistänyt Israelia suomeksi taustoittavan Ariel -sivuston - http://arielfi.wordpress.com . Mottoni "The Other Side of Story" mukaisesti en pyri esittämään neutraalia ikuista totuutta jostakin asiasta vaan oman näkökulmani siihen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu