Journalisti, terroristi ja marttyyri

This image has an empty alt attribute; its file name is logo1-e1720279314823.png

MADA – eli Palestiinan kehitys- ja mediavapauksien keskus – on ilmoituksensa mukaan – itsenäinen, valtiosta riippumaton ja voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka pääkonttori sijaitsee Ramallahissa. Keskus toimii kaikkialla palestiinalaisalueilla ja työskentelee päivittäin kehittääkseen Palestiinan tiedotusvälineitä sekä edistääkseen ja puolustaakseen tiedotusvälineiden vapauksia ja sananvapautta.

Luin MADAn 6.7.2024 julkaistua raporttia, onka mukaan mediavapauksien loukkausten määrä Palestiinassa on lisääntynyt edelliskuuhun, toukokuuhun verrattuna 150% (40->61). , Rapottin mukaan Israelin viranomaiset syyllistyivät kaikkiin dokumentoituihin rikkomuksiin, kun taas palestiinalaiset tahot tai sosiaalinen media eivät dokumentoineet yhtään rikkomusta. Suurin osa tehdyistä rikkomuksista aiheutti tuttuun tapaan suuren vaaran toimittajien hengelle ja neljä toimittajaa murhattiin kesäkuussa.

Murhattujen listan ykkönen kiinnitti huomiotani:

This image has an empty alt attribute; its file name is screenshot-2024-07-06-6.17.30-pm.png

Nimi olikin tuttu aiemman kirjoitukseni –    Operaatio Arnon: Neljän Hamasin panttivangin sankarillinen vapauttaminen – tausta-aineistosta sillä kyseinen edesmennyt Abdallah Aljamali toimi myös isäntänä/vanginvartijana  kolmelle neljästä siepatusta israelilaista panttivangista, jotka puolestaan vapautettiin Gazassa Nuseiratin pakolaisleiriltä 8.6.2024.

Aljamal sekä hänen vaimonsa Fatima ja isä Ahmed kuolivat, kun Israelin erikoisjoukot rynnäköivät heidän asuntoonsa, jossa panttivankeja pidettiin. Aljamalielta kolme pelastettua panttivankia ovat Shlomi Ziv, Almog Meir Jan ja Andrey Kozlov.

Sen lisäksi, että Abdallah Aljamal auttoi Hamasin viranomaisia ​​Gazan kidnapattujen siviilien vangitsemisessa, hän työskenteli Gazan työministeriön tiedottajana. Hän työskenteli myös toimittajana kirjoittamalla yhdysvaltalaiseen Palestine Chronicle -sanomalehteen kirjoittaen myös Al-Jazeeralle.

Mutta Aljamalin toiminta ei näytä pysähtyneen tähän. MiddleEastForumin tutkimusjohtaja Jontahan Spyerin mukaan ironista ​​on, että kun Aljamal piti (israelilaisia) vankeja, hän  oli myös terroristirikoksista vangittujen palestiinalaisten oikeuksien puolustaja.

Mitä tulee epäonniseen Abdallah Aljamaliin, esiin tulleet todisteet hänen ja hänen kollegoidensa sieppaamien siviilien olosuhteista osoittavat, että hänen ilmeinen huolensa vankien hyvinvoinnista ei ulottunut niihin, joita hän itse piti vankina.

Tel Avivin ulkopuolella sijaitsevan Sheba Medical Centerin tohtori Itai Pessahin valvoo neljän pelastetun israelilaisen panttivangin toipumista kertoo Aljamalin pidättämiä kolmea miestä ”hakattun säännöllisesti” vankeutensa aikana, heidän kärsineen ”melkein päivittäisestä pahoinpitelystä” ja heillä ollleen merkkejä aliravitsemuksesta. Shlomi Ziv, yksi Abujamalien panttivangeista, kertoi Israel Channel 13:lle, että miehet pakotettiin lukemaan Koraania joka päivä ja osallistumaan islamilaisiin rukouksiin.

MADAn visio: ”Kohti vapaata ja ammattimaista mediaa Palestiinassa.” Että tällaista raportointia ja journalismia Palestiinalaisalueilta. Olettaisin, että kun Gazan terveysviranomaiset ja al-Jazeera raportoivat Gazan uhriluvuista niin nämä kuolleet kidnappaajat esiintyvät tilastoissa viattomina siviileinä joista naisiakin yksi.

Lähteet:  MiddleEastForum , MADA

 

 


Kirjoitus ensinnä ilmestynyt Ariel-Israelista suomeksi  -verkkojulkaisussa

arirusila
Vasemmistoliitto Jyväskylä

Olen blogisti Jyväskylästä. Aihepiireistä minua kiinnostavat konfliktit,geopolitiikka ja tarinoiden toinen puoli ja alueista Balkan ja lähi-itä. Pääblogini on englanninkielinen Conflicts By Ariel Rusila - http://arirusila.wordpress.com . Olen myös käynnistänyt Israelia suomeksi taustoittavan Ariel -sivuston - http://arielfi.wordpress.com . Mottoni "The Other Side of Story" mukaisesti en pyri esittämään neutraalia ikuista totuutta jostakin asiasta vaan oman näkökulmani siihen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu