Maakaasua Israelista Gazaan

Photo by SELİM ARDA ERYILMAZ on Unsplash

Vuosien neuvottelujen jälkeen 14/02/2021 allekirjoitettiin kansainväliset sopimukset maakaasun toimitusjärjestelmien asentamisesta Israelista Gazan voimalaitokseen. Qatarin Gazan alueen erityisedustaja Mohammad al-Emadi ilmoitti Gazan sähköverkon parantamiseen tähtäävästä sopimuksesta, jonka israelilainen kaasuyhtiö Delek, Qatar, YK ja Euroopan unioni allekirjoittivat.

IDF-radioasema Galei Tzahalin mukaan al-Emadi ilmoitti, että hankkeen yhteydessä uuden maakaasuputken rahoittavat Qatar (Israelin alueella oleva osa) ja Euroopan unioni (Gazan puoleinen osa).

Israelin energiaministeri Yuval Steinitzin mukaan nyt tehty kansainvälinen sopimus vähentää ilmansaasteita alueella ja tarjoaa Gazan raja-alueen asukkaille puhtaampaa ja terveellisempää ilmaa.

Helmikuun alussa Qatar ilmoitti myös 360 miljoonan dollarin lisäavustuksesta palestiinalaisille. Qatarin ulkoministeriö ilmoitti avustuksen käsittävän polttoaineostot Gazan voimalaitokselle, sosiaaliavustuksia ja palkanmaksun tuhansille Palestiinalaishallinnon työntekijöille. Qatar on antanut palestiinalaisille yli 1,5 miljardia dollaria avustuksia vuodesta 2014 lähtien.

Lähde: IDF radio station Galei Tzahal via IsraelDefense

 

 

Gazan sähkökriisi vuonna 2017

 


Kirjoitus ensinnä ilmestyi  Ariel-Israelista suomeksi  -verkkojulkaisussa.

arirusila
Vasemmistoliitto Jyväskylä

Olen blogisti Jyväskylästä. Aihepiireistä minua kiinnostavat konfliktit,geopolitiikka ja tarinoiden toinen puoli ja alueista Balkan ja lähi-itä. Pääblogini on englanninkielinen Conflicts By Ariel Rusila - http://arirusila.wordpress.com . Olen myös käynnistänyt Israelia suomeksi taustoittavan Ariel -sivuston - http://arielfi.wordpress.com . Mottoni "The Other Side of Story" mukaisesti en pyri esittämään neutraalia ikuista totuutta jostakin asiasta vaan oman näkökulmani siihen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu