Matkailukupla Eilatiin toteutumassa

Laskeutuminen Eilatin kaupunkilentokentälle oli vaikuttava, nyt uusi kansainvälinen kenttä on jo avattu

Israel perustaa niin sanottuja turistisaaria – matkailukuplia – Eilatin lomakeskukseen, jossa hotellit ja jotkut nähtävyydet avautuvat uudelleen ja vierailijoita vaaditaan suorittamaan säännölliset Covid-19-testit. Israelin parlamentti Knesset hyväksyi suunnitelmat 11.11.2020, ja ne ovat osa hallituksen pyrkimyksiä pienentää hitaasti ja huolellisesti koronan toisen aallon valtakunnallisia rajoituksia.

Suunnitelman mukaan lomailijoiden on läpäistävä koronavirustesti 72 tuntia ennen saapumistaan ja tämän jälkeen seuraavat testit joka viikko. Toimenpiteitä sovelletaan vain Negevin autiomaan eteläkärjessä sijaitsevaan Eilatin kaupunkiin ja Kuolleenmeren alueelle, muiden Israelin lomakohteiden on pysyttävä suljettuina. Suunnitelman toteuttamisaikatauluun vaikuttaa riittävän testauskapasiteetin varmistaminen.

Israelinkin matkailualaan koronaviruspandemia on vaikuttanut vakavasti. Ensimmäisen ja toisen aallon sulkemisen välillä ala sai hieman tekohengitystä. Nyt israelilaisministerit ovat myöntäneet, että he avasivat talouden uudelleen liian nopeasti ensimmäisen sulkemisen jälkeen, ja ovat omaksuneet paljon huolellisemman lähestymistavan toisen rajoituskierroksen poistamiseksi.

Rajoitukset Israelissa ovat vaikuttaneet merkittävästi päivittäiseen elämään sillä kyse ei ole mistään suosituksista. Nyt marraskuussa niitä on osin lievennetty, esimerkiksi kielto matkustaa yli 1000 jaardin säteellä kodista ei-välttämättömistä syistä on poistettu. Keskeiset kaupat, kuten supermarketit ja apteekit, ovat olleet auki koko pandemian ajan, mutta aiemmin tässä kuussa ei-välttämättömien kauppojen, kuten vaateputiikkien, annettiin avata uudelleen niin kauan kuin ne kunnioittivat koronavirusrajoituksia, mikä johti pitkiin jonoihin ovien ulkopuolella.

Noin 320 000 ihmistä on saanut koronaviruksen tartunnan Israelissa, suurin osa on toipunut, mutta yli 2600 ihmistä on kuollut.

Lähde: The Telegraph

Vedenalainen Red Sea Star kahvila Eilatissa

Kirjoitus ensinnä ilmestyi  Ariel-Israelista suomeksi  -verkkojulkaisussa.

arirusila
Vasemmistoliitto Jyväskylä

Olen blogisti Jyväskylästä. Aihepiireistä minua kiinnostavat konfliktit,geopolitiikka ja tarinoiden toinen puoli ja alueista Balkan ja lähi-itä. Pääblogini on englanninkielinen Conflicts By Ariel Rusila - http://arirusila.wordpress.com . Olen myös käynnistänyt Israelia suomeksi taustoittavan Ariel -sivuston - http://arielfi.wordpress.com . Mottoni "The Other Side of Story" mukaisesti en pyri esittämään neutraalia ikuista totuutta jostakin asiasta vaan oman näkökulmani siihen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu