Palestiinalaishallinto epäsi korona-avun asukkailtaan

Osa Arabiemiirikuntien korona-avusta Palestiinalaishall innolle. Source: Israel Airports Authority Spokesman’s Office.

Etihad Airwaysin Abu Dhabista lähtenyt kone laskeutui poikkeuksellisesti Tel Aviviin Ben Gurion lentokentälle tuomaan koronaviruksen hoitoon tarkoitettuja välineitä palestiinalaisille. Poikkeuksellisesti sikäli ettei Arabiemiirikunnilla (UAE) ja Israelilla ole muodollisia diplomaattisia suhteita. Maiden välit ovat kuitenkin viime vuosina lämmenneet yhteisen Iranin uhan edessä.

Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lahjoitus luovutettiin YK:lle jonka tarkoituksena oli jakaa se Gazaan ja Länsirannalle. Koneessa tuli 16 tonnia lääketieteellisiä välineitä mukaanlukien 10 hengityskonetta. Gazassa ja Länsirannan arabialueilla on raportoitu kaikkiaan 388 koronavirustapausta ja Länsirannalla siihen on kuollut toistaiseksi kaksi ihmistä.

Osa Arabiemiirikuntien korona-avusta Palestiinalaishallinnolle.

Avustuslähetys ei kuitenkaan päässyt perille sillä runsas vuorokausi sen saapumisesta Israeliin Palestiinalaishallinto (PA) kieltäytyi hyväksymästä sitä. PA:n terveysministeri Mai Alkaila sanoi lehdistötilaisuudessa Bethlehemissä PA:n olevan auktoriteetti omalla itsemääräämisoikeudella eikä hyväksy apua koska ei halua toimia siltana Arabiemiirikuntien ja Israelin välien normalisoinnissa.

Kun Israel on parantamassa välejään eräiden arabivaltioiden kanssa ovat Israelin ja Palestiinalaishallinnon välit puolestaan allonpohjassa. Israelin suunnitellessa liittää osia Länsirannan juutalaisasutuksista Israelin oikeuskäytännön alle on PA puolestaan ilmoittanut ettei se enää ole sidottu mihinkään aiemmin tehtyihin sopimuksiin ja yhteistyömuotoihin Israelin kanssa.

Lähde: Bloomberg

arirusila
Vasemmistoliitto Jyväskylä

Olen blogisti Jyväskylästä. Aihepiireistä minua kiinnostavat konfliktit,geopolitiikka ja tarinoiden toinen puoli ja alueista Balkan ja lähi-itä. Pääblogini on englanninkielinen Conflicts By Ariel Rusila - http://arirusila.wordpress.com . Olen myös käynnistänyt Israelia suomeksi taustoittavan Ariel -sivuston - http://arielfi.wordpress.com . Mottoni "The Other Side of Story" mukaisesti en pyri esittämään neutraalia ikuista totuutta jostakin asiasta vaan oman näkökulmani siihen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu