Rokotustilanne Israelissa

Tiedoksi ja innoittavaksi esimerkiksi Suomeenkin, että Israelissa runsaan 9 miljoonan väestöstä 1,7 miljoonaa on jo saanut ensimmäisen rokotuksensa, esimerkiksi torstaina rokotettiin 115 000 asukasta ja ensimmäiset ovat saaneet jo toisen annoksensa. Terveysministeriön mukaan 70% Israelin yli 60 vuotiaasta väestöstä on jo saanut ensimmäisen rokotteensa.

Näin Israelissa: Britanniasta maahantulleet ihmiset majoittuvat Dan Panorama hotelliin Jerusalemissa, jota käytetään karanteenifasiliteettina.

Israeliin saapui torstaina (7.1.2021) ensimmäinen erä Modernan rokotetta, tosin vain 120 000 annosta, lisää tulee ensi viikolla. Lisäksi pääministeri Netanjahu ilmoitti, että neuvotteluissa Pfizerin kanssa saatiin lisäerä rokotetta jotta maan koko yli 16-vuotias väestö saadaan rokotettua maalikuun loppuun mennessä 2021. Lisäerän saanti vaati 17 puhelinkeskustelua Pfizerin johdon kanssa ja vastikkeeksi rokotevalmistaja saa Israelista lääketieteellistä dataa vaikuttavuudesta.

Rokotusjärjestyksestä on rajoitusten takia ollut erimielisyyksiä paikallishallinnon ja terveysministeriön välillä. Monet kunnat ovat käyttäneet riskiryhmiltä ylijääneitä sulatettuja rokotteita opettajien rokottamiseen jotta koulutyötä ei voitaisiin jatkaa nopeammin luokissa.  Esimerkiksi Tel Avivin kaupunki toimi yhteistyössä Ichilovin sairaalan kanssa rokottaen kolme tuhatta opettajaa. 

Lähteenä mm: Times Of Israel

Alla vertailun vuoksi CNBC:n kokoamaa tilastoa rokotuksista globaalisti 9.1.2021:


Kirjoitus ensinnä ilmestyi  Ariel-Israelista suomeksi  -verkkojulkaisussa.

arirusila
Vasemmistoliitto Jyväskylä

Olen blogisti Jyväskylästä. Aihepiireistä minua kiinnostavat konfliktit,geopolitiikka ja tarinoiden toinen puoli ja alueista Balkan ja lähi-itä. Pääblogini on englanninkielinen Conflicts By Ariel Rusila - http://arirusila.wordpress.com . Olen myös käynnistänyt Israelia suomeksi taustoittavan Ariel -sivuston - http://arielfi.wordpress.com . Mottoni "The Other Side of Story" mukaisesti en pyri esittämään neutraalia ikuista totuutta jostakin asiasta vaan oman näkökulmani siihen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu