Kiitos, presidentti Niinistö ja pääministeri Marin
Usein olen kirjoitellut laveasti ja ollut kriittinen – myös valtiojohdon suuntaan. Nyt on se hetki kun haluan olla lyhytsanainen ja pelkästään kiitollinen.
Voin vain todeta: hienoa toimintaa, pääministeri Marin ja presidentti Niinistö, ryhdikästä ja suoraselkäistä.
”Suomen on ensi tilassa haettava Naton jäseneksi.” Ei sitä selvemmin voi sanoa.
Suomen kansa kiittää.
Kauan kesti, mutta nyt tuntuu etenevän jo hyvin.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä. Ja niin iloinen olen siitä, että sain tämän päivän nähdä, etten juuri nyt halua muistella ja kaivella menneitä.
Ilmoita asiaton viesti
Sama täällä. Pitkään olin skeptinen hallituksemme kannasta ja vielä viikko-pari sitten epäilin, että noinkohan kumminkin alistuvat taas suomettumiselle ja vastaavalle, mutta eivätpä sitä tehneet. Tästä isot pointsit heille! Suurin yllätys toki on ollut Vihreät, jotka peräti 100% NATO:n puolesta. Vaikka ne noin muissa asioissa aika sekaisin ovatkin 😉, niin tässä asiassa täysin oikeassa! 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Kiittäisin vasta sitten kun sopimus on ratifioitu ja pölyt laskeutuneet.
Ilmoita asiaton viesti
Minä kiitän nyt kun hakemus lähetetään Natoon. Valtiojohto on tehnyt Nato-asiassa suurenmoista työtä. Ratifiointiin emme pysty vaikuttamaan muiden maiden osalta
Ilmoita asiaton viesti
Ydinasevaltio Iso-Britannian kanssa on eilen allekirjoitettu sotilaallista ja poliittista yhteistyötä koskeva sopimus.
Sopimuksessa ei kerrota sen raukeavan, jos Suomesta ei tulekaan Naton jäsenvaltiota.
Niinistön ja Marinin tänään käyttämät ilmaisut ”ensi tilassa” ja ” ripeästi” vaikuttavat tässä kontekstissa sangen erikoisilta.
Ilmoita asiaton viesti
Mielestäni Suomi on menossa aika suurella todennäköisyydellä NATO:n jäseneksi.
Allekirjoitetun sopimuksen pitävyydestä puolestaan voidaan olla monta mieltä. Vaikka sopimusta ei olisi koskaan syntynyt, Britannia auttaisi Suomea ”kaikin käytettävissä olevin keinoin” tilanteessa kuin tilanteessa.
Ilmoita asiaton viesti
Jos ydinasevaltio Iso-Britannia ”joka tapauksessa auttaa Suomea kaikin käytettävissä olevin keinoin tilanteessa kuin tilanteessa” riippumatta eilen allekirjoitetusta sopimuksesta ja Suomen asemasta Natossa niin miksi Suomi yleensä pyrkii Naton jäsenvaltioksi ?
Ilmoita asiaton viesti
NATO-jäsenyys on ”juridisesti” sitova ja siinä on takana vielä moninkertainen määrä arsenaalia Britanniaan verrattuna. Suurin ero on tietysti se, että saamme myös USA:n sateenvarjon.
Ilmoita asiaton viesti
Onhan turva aina varmempi, jos sen takana on yhden sijasta kolmekymmentä valtiota.
Ilmoita asiaton viesti
Huoltovarmuus, tiedustelutiedot, 5. artikla, lopullisesti lännen etuiirissä…
Ilmoita asiaton viesti
Eilen allekirjoitettu ei ole ”sopimus” sen kummemmin kuin Rytin ”Terve, Joachim” -kirje Ribbentropille.
Julkilausuma oli sinänsä tietenkin pelkästään myönteinen seikka, ja varmasti tuleva Työväenpuolueen hallitus on filosofisesti samalla pohjoiseurooppalaisella (sosiaali)demokraattisella linjalla.
Ilmoita asiaton viesti
Juurikin näin.
Lähinnä ihmetyttää näiden spektaakkelien falskius.
Ilmoita asiaton viesti
Johnson on kuitenkin hoitanut Ukrainan tukemista kiitettävällä tavalla jo viime vuodesta lähtien osaten varautua tulevaan 24.02.2022 ja senkin jälkeen. Juurikin Brittien aseapu pysäytti Venäjän rynnistyksen jo ensimmäisinä päivinä. Ansioituneita maita ovat olleet varsinkin USA, Britannia ja Puola EU:n ollen pahasti ja vastuuttomasti jälkijättöinen.
Jonhsonin tuki Suomelle on uskottavinta ja merkittävintä Euroopassa Yhdysvaltojen lisäksi. Työväenpuolueesta viis. Saksan demarit ovat olleet Scholzin johdolla hävettävän omahyväisiä ja saattavat olla sitä vielä edelleenkin.
Ilmoita asiaton viesti
Nythän voidaan luopua myös Kotron vastustamasta epätasa-arvoisesta varusmiespalveluksesta! Mitä juridista merkitystä on muuten Marinin henkilökohtaisella kannalla?
Ilmoita asiaton viesti
Varusmiespalveluksesta ei tietenkään pidä luopua, enkä sellaista ole koskaan esittänytkään.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta epätasa-arvoisesta varusmiespalveluksesta pitää luopua. Siitä varmaan olet samaa mieltä ja muistaakseni olet sitä esittänytkin.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä.
Ilmoita asiaton viesti
2014:
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arnokotro/148883-hei-olkiukot-hyppikaa/
” Samalla tuen aloitetta asevelvollisuuden lakkauttamiseksi, koska sodankuva on muuttunut eivätkä amatöörien massa-armeijat pärjää ammattiarmeijoille.”
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arnokotro/174632-hagglundin-kootut-holaytykset/
”Asevelvollisuus on kuitenkin vain väline, ja jos aika on ajanut sen ohi, sitä on turha ylläpitää pelkän perinteen vuoksi”
Toki tähän voisi linkittää ehkä kymmeniä vuosien varrella käytyjä väittelyitä, joissa sotataidon ylin auktoriteetti Kotro selittää tyhmemmilleen, miten varusmiehet ovat hyödyttömiä nykyajan ammattilaisten teknoarmeijoita vastaan, miten suurta reserviä ei tarvita koska nykyajan sotia ei käydä maajoukoin jne. jne.
Sen, että vuosien jankkaamisen jälkeen olet ymmärtänyt olevasi sekä pihalla että väärässä, ei pitäisi aiheuttaa valikoivaa muistinmenetystä. Jos siis olisi edes oireita jonkinlaisesta selkärangasta.
Ilmoita asiaton viesti
Tomi hyvä, Raimo Ylisen mukaan haluaisin luopua ”varusmiespalveluksesta”. En halua.
Olen pitkään kannattanut mallia, jossa koko ikäluokka – siis nykyiseen nähden kaksinkertainen joukko – määrätään kutsuntoihin, ja heistä sitten rekrytoidaan sopiva määrä nuoria palvelukseen motivaation ja soveltuvuuden perusteella, ei sukupuolen mukaan, vapaaehtoispohjalta.
Ja tälle joukolle sitten pitää järjestää riittävästi kertausharjoituksia ja ajanmukaista varustusta. Nythän reservimme jää liian suurelta osin vain tahroiksi paperilla.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi heidät pitäisi määrätä kutsuntoihin, kun kuitenkin vain vapaaehtoisia rekrytoidaan armeijaan.? Kuinka tämä poikkeaa palkka-armeijasta?
Ilmoita asiaton viesti
Ero on iso, Raimo! Kutsuntojen avulla saadaan koko ikäluokka, noin 50 000 nuorta, kiinni ja tästä isosta joukosta pystyttäisiin rekrytoimaan riittävästi jengiä riviin. Puhdas ammattiarmeija jäisi näin pieniväestöisessä maassa auttamatta liian pieneksi.
Ilmoita asiaton viesti
Markku, Nato-jäsenyys ei edellytä kansanäänestystä. Sitä on käytetty vain harvassa Natoon liittyneessä maassa. Suomalaisten Nato-myönteisyys on kevään mittaan osoitettu lukuisissa mielipidemittauksissa.
Ilmoita asiaton viesti
Oletko, Markku, tietoinen, että sosiaalisessa mediassa on helppo ostaa mm. seuraajia kanavalleen tai miksei jopa oikeanlaisia vastauksia kyselyihin? Onhan näitäkin nähty, että helposti saa koodattua ohjelman, joka antaa kyselyihin halutunlaisia vastauksia. Niihin ei tarvita aivopesua tai manipulaatiota, ei edes tuhatta ihmistä.
Ilmoita asiaton viesti
Laitinen jankuttaa samaa joka blogissa. Mitkään argumentit eivät auta, viisainta voisi olla vastaamatta.
Ilmoita asiaton viesti
Nämä kansanäänestystä vaativat ovat usein (eivät toki aina) niitä, jotka fantasioivat, että äänestyksen aiheuttaman viivytyksen aikana Putin tulisi ja hyökkäisi maahamme, jolloin sopimusta ei tehtäisi.
Suurin osa Nato-vastusajista tosin vain pelkäävät. Eli sitä että Venäjä nukettaa meidät jos haemme jäseniksi (mutta miksi ei sitten sopivassa tilanteessa nukettaisi muutenkin?).
Sitten osa – hyvin pieni osa – on näitä mm. MV-lehden Donetskinin partisaani Putkosen aivopesemiä tapauksia, joiden mielestä paras valta olisi Venäjän valta. Ja sen lisäksi toki on näitä muutamia vanhoja kommunisteja, jotka yhä fantasioivat uuden Neuvostoliiton synnystä. Vaikka tuossa nyky-Venäjässä edes sitä vähääkään kommunismia olekaan kuin aikanaan NL:ssa oli. (NL:han kun kumminkin työpaikka ja ilmainen asunto oli käytännössä taattu ihan jokaiselle vaikka häävejä eivät olleetkaan. Mutta sentäs jotain perusturvaa toisin kuin tuolla nyky-Venäjällä.)
Ilmoita asiaton viesti
Hirveä kohkaus liittymisprosessiin kuuluvasta yksittäisestä tapahtumasta, mikä kenellekään ei tullut yllätyksenä, eikä ole mikään uutinen. Mutta, tottakai pitää kiittää hallitusta ja sitä johtavaa pääministeriä.
Ilmoita asiaton viesti
Kun on kohta 30 vuotta kannattanut Suomen Nato-jäsenyyttä ja aina ollut näkemyksensä kanssa joka seurueessa oppositiossa – välillä melkoisen pilkan ja naljailunkin kohde ”USA:n imperialismin ihannointeineen” – niin kyllä tällaisena historiallisena päivänä tekee mieli vähän kohkata 🙂
Ilmoita asiaton viesti
”Kohkaaminen” tässä kohtaa ihan ok. On tätä hieman odottamaan joutunut.
Ilmoita asiaton viesti
Itse joutunut odottamaan vuodesta 1989 asti! 😉 Mutta vihdoin se tapahtuu! 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Sama täällä. Heti kun Berliinin muuri murtui alkoi odotus, joka oli toteutua sopivasti ennen Putlerin vallankaappausta, mutta Darja Halonev riensi Volodjan avuksi ja…
Ilmoita asiaton viesti
H.A:”tottakai pitää kiittää hallitusta..”
Tekiks hallituskin tässä jotain?
Ilmoita asiaton viesti
Tätä on odotettu. Viimein tämä päivä tuli.
Kansa syötti ja valtionjohto otti kopin. Hieno päivä. KIITOS!
Ilmoita asiaton viesti
Vihdoinkin se on ajankohtaista!
Sopivasti suomalaisuuden päivänä, lippujen liehuessa.
Ilmoita asiaton viesti
Suomalaisuuden ja Lotan päivänä.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt pitää lämmittää rantasauna, varata mukaan konjakit ja nauttia päivästä.
Saulia tippaakaan väheksymättä Sanna Marin on uurastanut uupumatta viime viikkojen ajan selvittäessään jäsennyyden hakemisen perustaa monien maiden ja näiden johtajien kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Ensimmäistä kertaa tekee mieli kehua Sanna Marinia. Vaikuttaa ilmeiseltä että hän on pedannut asiaa perusteellisesti niin valtiollisella tasolla, kuin omiensa parissakin.
Ilmoita asiaton viesti
Minun pitää kehua häntä toista kertaa.
Se ensimmäinen liittyi selkärankaisuuteen HX-hankinnassa.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hannumononen/hatunnosto-realismille/
Ilmoita asiaton viesti
Armeijan epätasa-arvoisesta varusmiespalveluksesta on puhuttu paljon ja siitä tulisikin luopua. Mutta miten on historian kirjoitusten, tärkeiden käännekohtien ylöskirjaamisten laita. Kautta aikojen, historiaa on kirjoitettu valikoiden, tekijöitä sisään ja ulos sulkien, joka kertoo ainoastaan puolitotuuksia. Vaikutelma ihmisestä toimijana vääristyy.
”Näin uutistoimisto Reuters kertoo videollaan maailmalle Suomen Nato-keväästä: pääosassa Niinistö, Marinia ei näy”
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008811190.html
Ilmoita asiaton viesti
BBC:llä näytettiin tänään enemmän Marinin Sannaa ja myös Haaviston Heikkiä.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi juuri Heikki Haavistoa, entistä ulkoasiainministeriämme (1993-95) ?
Ilmoita asiaton viesti
Saattoi olla onnemmekin, että hallituksemme oli nyt sattumoisin vasemmistopainotteinen, koska porvarikellokkaiden olisi ollut vaikeampaa vakuuttaa perinteisiä natovastaisia mutta maltillisia voimia. Sanna Marin vertautuu näin jopa Väinö Tanneriin. Tosin Putinin vakuuttelukyky oli sekin liki Stalinin tasoa.
Niinistön ja Marinin henkilökohtaista otetta vastuunkannossa kansakunnan yhteistä turvallisuuskysymystä koskien voi kiittää muistaen samalla menneitten aikojen poliittisia jakolinjoja, jotka hälvenivät vain vastaavanlaisina vaaranhetkinä kuten talvisodan ja tammikuun kihlausten ym. arkea suurempien asioiden äärellä.
Niinistöstä olen jo vuosia uskonut, että hän vie Suomen Natoon toisella kaudellaan, joskaan en arvannut näin dramaattista tilannetta, mihin Kreml peiliin katsomatta meidät nyt vei realiteetit tajutaksemme.
Siteeraan nyt Paavo Väyrysen tapaan itseäni, ote blogistani ’Entä nyt, Sauli Väinämö Niinistö?’ 31.1.2018:
” Jätimme numeron 8 piirtäessämme turhat arvojohtaja-spekulaatiot vielä vähemmälle kuin Sauli Väinämö itse jätit kampanjasi loppumetreillä. Oivalsit aikuisten oikein, ettei kansa sittenkään kaipaa sisäpoliittista saati eettismoraalista unilukkaria ohi toimivaltasi. Kaipaamme ulkopolitiikan Johtajaa perustelemaan ja tekemään vaikeat päätökset puolestamme, niin kuin tehtävänkuvaasikin kuuluu. Se kun on monimielisille kansanjoukoille oikeastikin turhan hankalaa varsinkin viimeaikaisten reaalisiperioiden uudelleenlämmiteltyjen geopolitiikkaoppituntien valossa. Jonkun on otettava vastuu. Päädyimme Sinuun. Jossain vaiheessahan väistämättä jonkun on vietävä myös niitä ikuisuuskysymyksiä ratkaisuunsa. Myös siinä viipyilevässä liittoutumisjahkailussa, hyvän sään aikaan.”
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/rescordis/250162-enta-nyt-sauli-vainamo-niinisto/
Pelkkä lähestymiskielto ei siis tepsi itäiseen roistovaltioon, mitä uumoilin jo ammoisessa blogissani ’Suomi-neito hakee lähestymiskieltoa’
http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249339-suomi-neito-hakee-lahestymiskieltoa?_ga=2.229464798.399642873.1652089382-931816707.1650447724
Ilmoita asiaton viesti
Harmaana ajanjaksona erityisesti on tärkeää jakaa asiallista tietoa, jotta mitkään ProPutin-autokulkueet tai muut sodanlietSonnat eivät saa liikaa sijaa – tässä pari lentolehtistä jakoon verkossa ja kaduilla:
https://2sj8jt43nx8s3fh0fpaz8wf7-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2022/05/denazificationofRussia.jpg
https://2sj8jt43nx8s3fh0fpaz8wf7-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2022/05/1939victorydayparade.jpg
Ilmoita asiaton viesti
Niinistö on jo pidempään pyrkinyt vaikuttamaan koko EUn vahvempaan puolustustahtoon ja Trump heitti lisää löylyä uhkaamalla vetää Jenkkien avun minimiin.
Miksi muuten kaikki EU-maat eivät ole Natossa voisi kysyä mepeiltä?
Onneksi meillä on Pääministeri joka on jaksanut hoitaa pandemian ja nyt sama tahti jatkuu sotilaallisen puolustuksen vahvistamisella.
Kansa on valveutunut sillä vielä on heitä jotka ovat jo lapsena nähneet sodan.
Itsenäisyys on asia numero 1, joka globaalissa maailmanmenossa oli jo päässyt unholaan.
Nyt voimme pystysspäin viettää Suomalaisuuden päivää!
Ilmoita asiaton viesti