Nyt hatuttaa!
Melkoisen närän se herätti. Muuan iäkäs sukulainen paheksui niin, että melkein menivät välit poikki. Tuntemattomilta sain vihaisia viestejä.
Syy tulee tässä. Kävin telkkariohjelmassa lausahtamassa, että sukupuolitettu asevelvollisuus on selvin tasa-arvorikkomus maassamme, ja asia pitää korjata. Palveluksen kuuluisi olla kaikille vapaaehtoinen.
Ei, tällä kertaa palaute ei puuttunut tähän. Tuohtumus tuli siitä, että miehellä oli televisiossa hattu päässä.
Raivon tekee vähän hassuksi se, että vastaavissa ohjelmissa on totuttu näkemään habitukseltaan hyvin monenkirjavaa väkeä.
On ollut hattuja, poninhäntää ja punaiseksi ja vihreiksi värjättyjä hiuksia, näyttävää hiuspantaa ja pitkää ja lyhyttä tukkaa. On nähty hameita ja suoria housuja. Asujen värikirjo on ollut laaja. Joskus keskustelijoiden kasvoille on loihdittu vahvat meikit ja välillä kevyemmät, on ollut isoja korvakoruja ja kaulaketjuja, persoonallisia huiveja, on käytetty korkokenkiä ja nahkasaappaita. Mutta silloin vieraat ovat olleet naisia.
Entä ne miesvieraat? Kravatti kaulaan ja ylänappi kiinni. Eikä pukujen perusteella muita värejä olekaan kuin musta, sininen ja harmaa.
Naiset ovat sen verran miehiä valveutuneempia, etteivät ikinä suostuisi mokomaan haarniskaan. Mutta miehet taitavatkin olla nössöjä.
Ehkä joku vielä muistaa viime syksyltä Sanna Marinin kuvasta nousseen kohun. Keskustelun valtavirraksi tuli somekampanjoita myöten se, että juuri naispoliitikkojen pukeutumiskoodi on ahdas ja se pitää murtaa. Muun muassa Kuluttajatutkimuskeskuksen johtaja Päivi Timonen totesi Helsingin Sanomissa, että ”nuoret haluavat kyseenalaistaa sen, pitääkö kaikkien naispoliitikkojen kulkea samanlaisissa Marimekon mekoissa”.
Tätä on kuultu paljon: naisten pukeutumista kontrolloidaan liikaa.
En nyt oikein ymmärrä. Kyllähän naispoliitikot saavat pukeutua melkein miten haluavat – ja vahva kannatus sille. Sen sijaan vallalla on hyvin kapea käsitys siitä, miltä miespoliitikon pitää näyttää. Heidän pukeutumisensa on tiukasti kontrolloitua. Ja näköjään meidän rivimiestenkin.
Marin-keskustelussa oli hämmentävää, miten miespoliitikot urhoollisena rintamana kyllä paheksuivat normeja, jotka säätelevät naiskollegoiden pukeutumista, mutta menivät heti perään A-studioihin ankeissa samanlaisissa puvuissaan. (Ja hiuksissaan. Ja skrakoissaan. Ja kengissään. Ja paidoissaan. Ja silmälaseissaan.)
Kulttuurinen miesvankila on enimmäkseen miesten itsensä vartioima. Toisaalta osaavat naisetkin. Muuan arvostettu naisoletettu toimittaja on muutamaankin kertaan vinoillut siitä, että filosofi Frank Martela käyttää hattua. Ironista on, että toimittaja itse pukeutuu räväkästi.
Vaihdoin Martelan kanssa ajatuksia. Tulimme tulokseen, että hattu itsessään on pikkujuttu, mutta se on jo merkittävämpää, että hatun paheksunta symboloi yhden sukupuolen habitusvankilaa.
Päätimme, että hattu pysyy päässä jatkossakin. Vähän vapautta keski-ikäisille ukkeleillekin!
Myös koulumaailmassa olen kummastellut seksistisiä sukupuolinormeja. Jos nyt joku poika kokee lakkinsa osaksi identiteettiään, pitäköön päässään minun puolestani. Soisin että kaikki sukupuolet saavat pukeutua miten lystäävät ja minkä identiteetilleen sopivaksi katsovat.
Aikoinaan paheksuttiin kovasti, jos nainen pukeutui housuihin. Joskus nähdään sekin aika, kun nykyinen lakkikeskustelu näyttää yhtä takapajuiselta.
Mutta mikään ei muutu, jos kukaan ei suutu. Joten jos vähänkään omalta jutulta tuntuu, lakki päähän vaan!
”Naisten pukeutumista kontrolloidaan liikaa.”
Aina kun puhutaan tällaisista asioista passiivissa, annetaan kuva, että miehet ovat syyllisiä, vaikka todellisuudessa naiset hoitavat nämä asiat ihan keskenään. He seuraavat toistensa pukeutumisia ja joko hyväksyvät tai paheksuvat niitä.
Ilmoita asiaton viesti
Habitusvankila. Kyllä sieltä aina joku pääsee karkuun, kuten totesit naisten pitkistä housuista. Nyt puhutaan siis uloimmasta vaatekerrasta.
Ei siitä valtavan pitkää aikaa ole, kun televisiossa oli pitkä poliittinen iltaohjelma jolloin studiossa oli porukkaa jotka paheksuivat musliminaisten peittäviä huiveja ja halusivat kieltää ne. Olivat ilmeisen kiinnostuneita kyseiseen uskontokuntaan kuuluvien naisten sieraimista kun halusivat nähdä ne.
Olet mielestäni oikeassa miesten pukukoodista eduskunnassa. Se tuo mieleen ajatuksen, että edustajat ovat siellä kansakunnan hautajaisissa. Saattavat ollakin.
Poikkeuksia on vuosien varrella ollut ja enemmän tai vähemmän pitkin hampain sallittu. Pertti Virtasen baskeri ja Esko-Juhani Tennilän puuttuva kravatti tulevat mieleen.
Ilmoita asiaton viesti
Juu, jokainen voi omalla toiminnallaan hiukan tuuppia sellin seiniä loitommalle… Pisteet Veltolle ja Tennilälle, ehkä myös Jörn Donnerille ja Esa Saariselle.
Ilmoita asiaton viesti
Berner ja shortsit.
Ilmoita asiaton viesti
Berner käytti shortseja varmaan siksi että voi taksiin noustessaan näyttää sääriään.
Ilmoita asiaton viesti
Alexander Stubbhan käytti shortseja myös ja sai siitä järkyttävät kurat. Pojot hänellekin.
Ilmoita asiaton viesti
Stub oli monien mielestä ”liian liberaali” perinteisten arvojen kokoomuslaiseksi politiikkaHERRAKSI?
Ilmoita asiaton viesti
Nostat vaan panoksia ja seuraavaan tv esiintymiseen lainaat Tuiskulta sitä nahkaista niittikilttiä.
Ilmoita asiaton viesti
Tulee mieleen Neuvostoliiton, mm.hotelli Tornissa majaillut valvontakomissio,
joka vaati, että Suomen naisten pyöräily pitkissä housuissaan kiellettäisiin, ”koska pyllyt satulalla kiihoittavat komission virkamiehiä ja häiritsevät siten heidän tärkeän valvontaviran-ja tehtävän hoitoaan…?!”
Ilmoita asiaton viesti
15 vuotta sitten pääsin lounastamaan viiden tähden ravintolaan työnantajani kustannuksella, samaan neljän hengen pöytään toimitusjohtajan kanssa. Pidin lippalakin päässä koko ajan. Toimitusjohtaja ei sanonut mitään. Irtisanoi minut kyllä pari vuotta myöhemmin, mutta ei kai se lippalakki-episodi voinut siihen vaikuttaa? Oikeasti irtisanomiseen oli muut tuotannollis-taloudelliset syyt, globaali vuoden 2008 lama.
Ilmoita asiaton viesti
Hattu päässä ruokapöydässä ei näytä hyvältä, jos pelkää että saivareita, hiuksia ym. lentelee niin keittiömyssy on parempi.
Televisiossa pitää olla mahdollisimman vähissä vaatteissa, sillä sitä huomiota tulee.
Ilmoita asiaton viesti
Mukulana kapinoitiin sillä että pipoa ei pidetä päässä kovimmillakaan pakkasilla. Jossain vaiheessa se kääntyi niin että pipoa ei oteta päästä koulussa, ruokaillessa tai leffateatterissakaan.
Arno on hienosti ajan hermoilla kiinni.
Ilmoita asiaton viesti
Intissä joukkueenjohtajamme oli tarkka, että kukaan ei syönyt lakki päässä esim. ampumaradalla, mutta kyllä herralla oli talvisella mettäkeikalla karvahattu syvällä päässä, kun oli 30 pakkasta.
Ilmoita asiaton viesti
Vilu tavoittaa niin hatuttoman kuin hatullisenkin 😉
Ilmoita asiaton viesti
Niin, jos on viluinen hattu…
Ilmoita asiaton viesti
Vapaaehtoisessa maanpuolustuksessa puolustuksen uskottavuus olisi täysin olematon, eikä palkalliseen asevoimaan ole mahdollisuutta nykyisten 10 miljardin euron normialijäämin vuotuisesti.
Naton jäsenyys voisi olla helpotus, mutta tuskin Nato enää Suomea yksimielisesti jäsenekseen haluaisi kaikkien jäsenmaiden parlamenttien ehdottomin suostumuksin.
Ilmoita asiaton viesti
Ethän vaan, Arno, tehnyt tässä nyt hatusta asiaa?
Ilmoita asiaton viesti
Lemmy vainaalla oli hattunsa kuten Anddyllä. Ja sitten oli se baskerimies eduskunnassakin. Vähän kuulostaa valveutuneen vasemman siiven ongelmista jotka siis eivät kenellekään muulle niitä ole.
Ilmoita asiaton viesti
Hmm.. eikös ongelma ole ennemminkin konservatiivien puolella kun hermostuvat niin pienestä?
Ilmoita asiaton viesti
Joku hermostuu aina. Idea nyt on se että ties mistä älyttömyydestä pillastuminen, pöyristyminen on olankohautuksen kokoinen asia kaikilla paitsi cancel kulttuurin äärivasemmistolaisille jotka suorastaan hekumoivat suhteessa siihen mitä mitättömämpi asia on kyseessä.
Ilmoita asiaton viesti
Lopetetaan nyt ensimmäisenä ainakin siitä pillastuminen ja pöyristyminen, että joku pukeutuu persoonallisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Konsensusta vastaan kapinoiminen pukeutumisella ei ehkä maailman mielenkiintoisin aihe ole mutta aihe kuitenkin varsinkin historiassa. Nykyään kunkin pukeutuminen, seksuaalinen suuntautuminen ja sen sellainen pitäisi kyllä on normeja. Some nyt on paljon trollaus mölinää vaikka on sitä pieni joukko kaiken alan puritanisteja tietysti olemassa.
Ilmoita asiaton viesti
Persoonallisuus onkin kiinnostava ulottuvuus silloin, kun pukeutuminen koetaan koodiksi tai viestiksi.
Mitä ”persoonallisempi” joku yrittää olla, sitä rajumpi viesti olemuksesta luetaan.
Ja sehän ei olisi mahdolista ilman yhteistä koodistoa…
Joten aika toivotonta on ”ilmaista itseään persoonallisella pukeutumisella”.
Parempi yrittää muilla tavoin.
Vähemmän stressiä. Vähemmän turhautumista.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi pitää päähinettä sisällä? Hikihän siinä tulee. Mutta aina löytyy vanhoja tapoja vastaan protestoivia. Kaikki onkin suhteellista. Sanotaan, että arabimaassa röyhtäily aterian jälkeen tarkoittaa kiitosta kokille. Milloinkahan se omaksutaan meillä – tai piereskely ruokapöydässä?
Ilmoita asiaton viesti
Hattujuttu on sellainen, mikä on yleisissä maissa sallittua pitää päässä ja syitä ovat seuraavat:
– Arvokkuus ja ilman hattua on kuin olisi alasti
– Henkilökohtainen syy, että tukka ei ole kunnossa yms.
– Ainoastaan kirkoissa ja oikeussaleissa otetaan hatut päästä
Missään ei ole sanottu, että on kiellettyä hattu päässä ruokailla, kiellettyä busseissa, lentokoneissa, yms.
Paitsi tietyissä tilanteissa, jossa oopperaa tai leffaa seuratessa jonkun oma jättimäinen afrohattu saattaa olla häiritsevä.
Ilmoita asiaton viesti
Jokaisen verkkokalvolle on varmaan piirtynyt näkymä univormupukuisista, tasatahdissa marssivista ja samaan suuntaan katsovista sotilaista, perässään tankkeja ja ohjuksia.
Miltä mahtaisikaan näyttää, jos ne marssijat olisivat monenkirjavissa asusteissa. Onnistuisiko se, kun naisten pukukoodista ja jatkuvasti vaihtuvista epämukavista asusteista, puuttuvat vallan tunnusmerkit, embleemit.
Pukukoodin murtaminen olisi edistysaskel ja iso juttu.
Ilmoita asiaton viesti
…Teloitettavien riveissäkin seisovilta valkoiset teloittajat vaativat
aikanaan ”sotilaallisen tiukkoja käyttäytymissääntöjä…(?!).
( – Itse olisin suorittanut ”viimeisen performassin?)”
Ilmoita asiaton viesti
Punaisten joukkoihin ajautunut köyhä torppari Toivolan Juha ”humahti kuoleman valtavaan kaikkiyhteiseen olotilaan” teloituskomppanian edessä alushoususillaan kun hänet ammuttiin F.E. Sillanpään teoksessa Hurskas kurjuus, joka käsitteli tuoreeltaan ( 1919) vuoden 1918 sotaa.
Juha meni valmiiksi makaamaan jo häntä ennen teloitettujen päälle mutta sotilaallisen käskevästi hänet määrättiin nousemaan seisaalleen teloitusta varten.
Ilmoita asiaton viesti
Juu, kuri ja järjestys! -Viimeiseen henkäykseen asti!
– Ensimmäisen loppupeleissä teloitetun totaalikieltäytyjän,
Arnold Pekurisen ”aikuis-ja armeijakiusaaminen” oli Koskelan koulukiusaamista-ja surmaa, vieläkin hurjempi!
– Tekijöinä ”isänmaalliset” ja armeija.
( Erno Paasilinna on kirjoittanut Pekurisen kohtalosta kirjan.)
Ilmoita asiaton viesti
Voiko viihdetaiteilija pukeutua kuin haluaa. Antti Tuisku näytti eilen UMK-kisassa, että voi. Välillä oli pukeutunut jonkinlaiseen hameeseen. Mutta hän onkin viihdetaiteilija, ja pukeutuminen on osa viihdettä. Viihdytti sitten ketä viihdytti.
Välillä tulee mieleen, haluavatko he olla enemmän soitimella olevia eläimiä (lintuja) koristeellisessa soidinpuvussaan.
Mutta jokaisella on oikeus tyyliinsä varsinkin viihdetaiteilijalla. Miksei myös sitten muilla julkisesti esiintyvillä tai omissa oloissaan olevilla. Ja julkisesti esiintyvät, hehän hakevat huomiota. Esa Saarinen kerää aina huomion pukeutumisellaan, ja voi olla, että useimmilla jää huomaamatta, mitä hän sanoo.
Jokainen pukeutuu siihen mikä istuu ja tuntuu mukavalta, näyttipä sitten miltä tahansa.
Ilmoita asiaton viesti
Filosofi Esa Saarinen herättäisi kummastusta ja valtakunnallista huomiota, jos hän ilmestyisi TV-ruutuihimme harmaassa pikkutakissa.
Ilmoita asiaton viesti
Saattaa olla Arno, että puhuit asiaa, siksi joitain katsojia hatuttaa, kun ei ole muuta asiallista sanottavaa.
Ilmoita asiaton viesti
Juu, hattu päässä kaikkialla, kirkossa vainajan siunaustilaisuudessa, arvokkaassa juhlatilaisuudessa, oikeussalissa ( mikäli ei vielä huppukin), aina ruokailtaessa.
Kiitos ei. Edes joistakin tavoista tulee pitää kiinni. Itse otatan pojilta tunnin alussa päähineet pois. Aina.
Ilmoita asiaton viesti
Elämme jonkinlaisten, lasikattojen rikkomisten, maallistumisen, erilaisten ”arvojen”-ja muunmuassa ”käyttäytymis-ja pukeutumistapojen” murroskautta. -Nuoriso-ja muut, kolumnistin mainitemat, rohkeasti-ja persoonallisesti esiintyvät-ja pukeutuvat ovat tosi murtaneet nuo ”säännöt” jo ajat sitten!
Ainakin me suurten ikäluokkien kasvatit muistamme ja tiedämme minkälaisia olivat esim. koulukäyttäytymissäännöt.
– Paljolti ”armeijameininkiä” olivat-niin tukan pituuksien, kuin jonomuodostelmienkin osalta. Muusta kurista puhumattakaan!
( Sitäkin aiemmin monet opettajat olivat olleet mm. innokkaita suojeluskuntalaisia ja koulukuri sen mukaista.)
Itse suoritin ”isän murhan”, kun isäni tuli armeijasta lomalla käydessäni ”räpsimään” käsilleni, joita hänen mielestään pidin liikaa ”asepuvun” taskuissa, mikä ei hänen mielestään sovi asepukua kantavalle…
..Ei muuta kuin äijä kauluksesta ketoon ja sen jälkeen en saanut minkäänlaisia pukeutumis-ja käyttäytymisohjeita.
Ilmoita asiaton viesti
…Mitä mieltä olet opettajana erään, jo edesmenneen lukion rehtorin julkisesta kommentista-ja julistuksesta, että sivarit ovat valuvikaisia rassukoita, jotka tulisi laittaa sulatusuuniin ja valaa uudelleen ?
Ilmoita asiaton viesti
Tuollaiset rehtorin lausahdukset ovat järkyttävä osoitus siitä, kuinka suvaitsemattoman konservatiivinen ja syrjivä koulu voi pahimmillaan olla. Kirjoitin tästä ongelmasta aiemmin mm. täällä:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005166203.html
Joskus pojilta kiellettiin pitkät hiukset, ja nyt siis lakit ainakin joissakin kouluissa. Mutta onneksi koulu on kulkemassa suvaitsevampaan ja tasa-arvoisempaan suuntaan, niin uskon. Hattu kerrallaan.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä linkki-ja puheenvuoro-Hytösenkin lukaistavaksi.
Ilmoita asiaton viesti
No ei tuo kuulu tähän mitenkään. Tuollainen lausahdus on tietenkin loukkaava, päivänselvä juttu.
Ilmoita asiaton viesti
Totta kai mies riisuu päähineen sisätiloissa.
Tästä käytöstavasta meuhkaaminen on yksi turhimpia reklamoinnin aiheita, enkä tästä syystä olisi tätäkään kommenttia kirjoittanut – mutta kun ylläoleva blogikirjoitus niin hatutti.
Toki tiedän, että tendenssi halveksua kaikkia perinteisiä käytösnormeja on dominoinut yhteisö parkaamme jo lähes koko oman elinikäni ajan.
Näyttää lisäksi siltä, että mitä suurempi ego julkkiksella on, sitä suurempi rähäkkä omaan henkilöön käyvästä kritiikistä nostetaan.
Miespuolisen henkilön päähineen riisumista sisätiloissa ei ole syytä rinnastaa esim. paidan ylänapin kiinni pitämiseen ja solmiopakkoon. Solmion käyttö on muoti-ilmiö, joka tulee ja menee, mutta päähine on on ennemmin tervehtimiseen tai kättelyyn rinnastettava.
Puuttuisi vain, että miehet pitäisivät myös ruokapöydässä päähinettä sisätiloissa ollessaan – sillon ollaan alennuttu jo barbariaan (jota tapaa kyllä näköradiossa esiintyy viljalti, erityisesti Ameriikan sivistymättömillä väestöryhmillä, josta tuo moukkamaisuus on apinoitu myös kotirintamalle).
Ilmoita asiaton viesti
Taitaa muuten tämäkin foorumi tuoda tukea blogini väitteelle, että ankarimpia miesvankilan vartijoita ovat miehet itse!
Ilmoita asiaton viesti
Tiukemmasta koodista on hyötyäkin. Jos on kiireinen ja vastuullinen työ ei tarvitse miettiä miten pukeutuu, ainakin joissain tehtävissä siitä on hyötyä. Toinen hyöty on se että kun kaikki pukeutuu samalla lailla niin itse käsiteltävään asiaan kiinnitetään enemmän huomiota. Kertomassasi tapauksessakin huomio siirtyi alkuperäisestä asiasta pukeutumiseen. Tietysti myös räväkälle pukeutumiselle on aikansa ja paikkansa. Sukupuolesta riippumatta en todennäköisesti palkkaisi itselleni juristia jota kiinnostaa pukeutumisellä räiskyminen, tai ainakin siinä on omat riskunsä. Toisten pukeutumiseen puuttuminen on mielestäni sivistymätöntä jos sillä ei ole suoraa vaikutustaa itseen.
Ilmoita asiaton viesti
”Tiukemmasta koodista on hyötyäkin. Jos on kiireinen ja vastuullinen työ ei tarvitse miettiä miten pukeutuu, ainakin joissain tehtävissä siitä on hyötyä.”
Tottahan se on tuokin. Miehen on helppo mennä vaikka LInnan juhliin pingviiniksi sonnustautuneena, naisilla on melkoinen miettiminen, mitä päällensä laittaisi ja asut arvioidaan tarkkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Teksasilainen ystäväni tuli ensikertaa Suomeen ja menimme kapakkaan. Portsari alkoi vaatimaan häntä jättämään stetsoninsa naulakkoon. Ystävälleni piti moneen kertaan selittää, että muuta mahdollisuutta ei ole. Stetson pois päästä tai ulos kapakasta.
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän tuo ”lakki narikkaan” päde myös Yhdysvaltain itärannikon pohjoisosissa Washingtonista ylöspäin, PÄÄsääntöisesti – ei tuota olisi tarvinnut Suomeen tulla ihmettelemään.
Suomessa junttikapakoissa motiivina taitaa kuitenkin olla usein portsarin tarve saada narikkarahat, ei hyvien tapojen kunnioittaminen. Mammonan kunnioittaminen kun nykyarvojen mukaan menee kaikkien muiden edelle.
Ilmoita asiaton viesti
Texasissa opiskelijaneitonen hermostui tosimiesten näkyvillä kantamiin, yksityisiin turva-aseisiin ja ryhtyi protestiksi itse kantamaan näkyvillä kookasta hieromasauvaa.
– Moisesta moraalittomuudesta ja pyhäinväistyksestä ryhtyivät kaikkein kiihkeimmät lähettelemään TAPPOUHKAUKSIA (?!?!).
Eli parempi tappaa, kuin vaikkapa rakastaa ja rakastella itseään hieromasauvalla?
– Raamattu-ja kiväärivyöhykkeen punaniskojen luulisi ainakin tuntevan-älä tapa käskyn…?!
Ilmoita asiaton viesti
”Perinteisiä käytösnormeja”?
Hatut ja puvut nyt eivät edusta mitään käytöksen perusulottuvuuksia ja perinteetkin tulevat ja menevät.
Käytös on ihan muuta.
Isäni oli täydellinen herrasmies kaikkia kohtaan kastellessaan puutarhaa kuumana kesäpäivänä lihava vatsa hikisenä pelkissä raidallisista flanellialushousuista leikatuissa ”bermudashortseissa” olkihattu päässä.
Hän ei kyllä tullut i h a n sellaisenaan ruokapöytään ; hän pesi ensin hien ja mullan pois.
Ilmoita asiaton viesti
Myös hiuslisäke eli tupee on nähtävä eräänlaisena päähineenä.
Miehen tuleekin poistaa tupeensa (puhumattakaan mahdollisesta peruukistaan) sisätiloissa.
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole.
Sitävastoin näyttää siltä, että kaljun häpeily ja peittäminen hatulla tai huivilla sisätiloissa, jopa ruokapöydässä, on miehillä yksi tämän moukkamaisen käytöksen syy.
Ehkä nykymiestä paleltaa päästä enemmän kuin aikaisempia sukupolvia.
Ilmoita asiaton viesti
Peruukit ovat jo tuhansien vuosien ajan kuuluneet oleellisena osana sekä miesten että naisten pukeutumiseen.
Poikkeuksena mainittakoon ajanjakso kristinuskon alkuajoilta Rooman valtakunnassa , jolloin kirkko katsoi peruukin käytön synniksi.
Eräs tärkeimmistä peruukin käytön syistä on aina ollut kaljun pään peittäminen.
Ilmoita asiaton viesti
Minä taas ajelen pääni kaljuksi parin viikon välein, vaikka tukankasvu on pientä takaraivolla olevaa ”pläsiä” lukuun ottamatta vielä jokseenkin normaali. Enkä yritä peitellä kaljua kuten kuvasta näkyy.
Ilmoita asiaton viesti
Teinipojat ovat trendin etujoukko. Harvemmin kaljuja.
Ilmoita asiaton viesti
Käsittääkseni naiset pukeutuvat itseään varten, mutta miehet käytännöllisesti.
Ilmoita asiaton viesti
On hyvin mielenkiintoista, että hattu oli se vihastuksen aihe, eikä armeijamme rapauttaminen Ruotsin malliin, josta he nyt yrittävät epätoivoisen turhaan räpiköidä pois.
Noin yleensä ei ole tärkeää mitä on pään päällä, vaan mitä on hatun tai tukan alla.
Ilmoita asiaton viesti
Ei siinä ole mitään erikoista: jotta se itse asia menee perille, pitää ensin fundamentit olla kunnossa.
Vasta kun viesti on saatu perille, voidaan sitä kontenttia arvioida.
Sitäpaitsi: tyyli pitää säilyttää – nimittäin jos tulee tasapeli, niin pinkat ratkaisee.
Ilmoita asiaton viesti
https://www.youtube.com/watch?v=mVyOp7teqR4
Ilmoita asiaton viesti
…Ei luulisi olevan väliä minkä näköisenä tykinruoka pahviseen kenttäarkkuun kerätään…?!
– Omaisiakin usein varoitetaan ”enää katsomasta…?!”
( Ja eihän kaikille aikoinaan riittänyt edes armeijan karvahattuja-kokarditkin viriteltiin jos minkänäköisiin siviili-karvareuhkoihin?!)
Ilmoita asiaton viesti
Ei pidä liioin unohtaa hattuja ja myssyjä ja Hattujen sotaa 1741-43.
Käsiteltävä aihe on todella vakava.
Ilmoita asiaton viesti
Jos hatuttaa, niin heitä hattu pois!
Ilmoita asiaton viesti
On hyvä pitää kiinni joistain etiketeistä, esimerkiksi, ettei hattu päässä syödä. Se nyt on vain kutyymi yhteiskunnassa. Mutta määrämuodoton haastatteluohjelma on eri asia ja kyllä siinä voi esiintyä kuten parhaalta tuntuu.
60-luvun lopulla tuli TV:sta Jatkoaika -niminen viihdeohjelma, jossa oli paneelikeskusteluja. Yksi osallistujista oli nuori kapinallinen Hannu Taanila. Hän oli aikamoinen rääväsuu ja hänen käyttäytymisensä ärsytti monia yli kaiken. Keskeytti toisia ja käytti jopa sopimatonta kieltä. Mutta varsinaisen raivopalautteen hän suurelta yleisältä sai siitä, että hän oli pukeutunut villapaitaan. Kaikillla muilla miespuolisilla oli se miehen uniformu – harmaa puku, valkoinen nailonpaita ja musta ohut kravatti.
Ilmoita asiaton viesti
Ääliöliberaalit haluavat tietoisesti romuttaa kaikki käyttäytymiskoodit ihmisiä kahlitsevina rakenteina, mm. hattu pitää olla päässä syödessäkin ja samoin päällysvaatteet. Selitykseksi tarjotaan, että nämä ovat osa persoonaani, joten älä fossiili narise.
Samoin en jaksa olla kummastelematta yhä nuorempien koululaisten näyttäviä tatuointeja. Onko todella tarpeellista, että seiskaluokkalaisella on näkyviä tatuointeja kämmenselässä, kaulassa tai käsivarsissa?
Ilmoita asiaton viesti
Syöväthän naisetkin hattu päässä.
Kamalinta on kyllä se, että tappopakkasessakin miesten on osoitettava kunnioitusta esim vainajalle paljain päin, vaikka muuten saavat pitää karvalakin korvaläppiäkin alhaalla.
Naisten taas tulisi kulkea pakkasessa sievässä pikku turkislakissa, joka on viehkeästi kallellaan-mutta sitä saa ja tulee pitää myös haudalla visusti päässä.
Ilmoita asiaton viesti
Silloinen ulkoministeri Erkki Tuomioja herätti takavuosina huomiota lounastaessaan ainoana pöytäkunnan jäsenenä EU:n ministerilounaalla ulkomaiden kesäkelissä vuonna 2003 lippalakki päässä.
Ilmoita asiaton viesti
…Tuomiojan ”lippalakin alla” on onneksi viisautta, kokemusta ja humaanisuutta enemmän, kuin yhteensäkään monen lakittoman politiikkaHERRAN-politiikan sattumaherroista puhumattakaan!?
Ilmoita asiaton viesti
Ja myös etiketti hallussa-milloin sitä tarvitaan.
Mutta harvat oikeasti sivistyneistä pitävät etikettiä pääasiana joka tilanteessa.
Kun lukee vuosien 1944-46 päiväkirjoja ja kirjeitä, kiinnittää heti huomiota siihen, miten murrospaniikki yläluokan piirissä naamioitiin huoleksi ”sivistyksestä ja hyvistä tavoista” valtion johdossa.
”Kaikenlaisia” ihmisiä pelättiin ilmestyvän lounaspöytiin.
Ei siinä sivistyksen puolesta pelätty.
Siinä pelättiin tilille joutumista siitä, mitä noille ihmisille oli tehty ja miten heihin suhtauduttu ennen sotaa.
Ilmoita asiaton viesti
Ei se mikään ”ministerilounas” ollut !
Katso kuva.
Näyttääkö ”lounastilaisuudelta”?
Ilmoita asiaton viesti
Ulkoministeri Tuomiojan lounasseurueesen kuului mm. Saksan ulkoministeri Joschka Fischer, joka puolestaan ei pitänyt päässään lippalakkia ruokailun aikana.
Ilmoita asiaton viesti
Se oli ulkona, ei mikään virallinen lounastilaisuus. Asu vapaa.
Jos ministerit esim kävelevät kaupungilla ja poikkeavat terassille syömään, onko se ”ministerilounas”?
Nimenomaan nämä tilanteet vaativat vivahteiden tajua .
Pönötys vapaassa seurustelussa on usein törpömpää kuin vapaus pönötystilaisuudessa.
Ilmoita asiaton viesti
Poikien oikeudesta myssyynsä sisätiloissa olen samaa mieltä.
Mutta naisten ”viehättävyys&säädyllisyys”-koodistossa on kyse eri asiasta kuin miesten pukupakossa.
Pukupakko on luokkaidentiteettiä ja reviiriä. Haalariväki ja farkkuväki kuuluvat eri reviirille kuin pukumiehet.
Naisten ”säädyllinen viehkeys” ankarine rajoineen tietysti myös luokittelee naisia.
Vaikka omassa vanhoillisessa koulussani näin vielä alaluokilla vanhimmissa opettajissa tiukan jakkupukunutturakoodiston uhreja, he silti olivat monessa mielessä vapaampia kuin nykyiset virkanaiset, joiden on olemuksellaan myytävä itseään joka suhteessa ”naisina”.
Mutta viime aikoina koodisto on korostanut luokka-ja säätyrajojen sijaan jonkinlaista oletettua ”seksuaalista provosoivuutta”, vaikkei asiaa suoraan sanottaisikaan.
Naiset taas koettelevat tämän rajoja tietoisesti niin, että se kieltämättä joskus naistakin tympii. Ainakin kyllästyttää.
Jako ei kyllä mene niin, että miehillä olisi pukuhaarniska ja naisilla vapaus. Pukuhaarniska on suoja , vallan signaali ; minihame,rintavako ja punaiset piikkikorot saattavat olla signaali protestista, mutta protestia ei sellaisena lueta.
Siinä on se suuri ero.
Ilmoita asiaton viesti
Vaatemuodin trendi 80-luvulla, oli väljempää ja käyttöominaisuuksiltaan mukavempaan suuntaan sekä miehillä että naisilla. Ihmisetkin vaikuttivat rennonmilta. Lippalakkikin taidettiin sallia kaikille ja missä vaan. 90-luvulla suuntaus alkoi muutta ja 2000-luku on luku sinänsä.
https://www.is.fi/menaiset/tyyli/art-2000005246983.html
Ilmoita asiaton viesti
Kun meidän sukupolvemme oli nuorisoa, niin meitä haukuttiin liian kireitten housujen käyttämisestä sekä siitä, ettemme käyttäneet hattua edes ulkona pakkasilmalla. Sitten meni muutama vuosikymmen ja taas nuorison pukeutumista haukuttiin: nyt siitä, että housujen haaran roikkuivat polven alapuolella, siis liian löysien housujen käyttämisestä sekä siitä, että nyt nuoriso käytti pipoa myös sisällä ja kesäkelillä.
Ilmoita asiaton viesti
…Uudet sukupolvet eivät ”tottele”, vaikka kaikki edelliset ovat saaneet maailman valmiiksi, arvoineen, sääntöineen ja jopa käyttäytymis-ja pukeutusmisohjeineen…?!
– Epistä!
Ilmoita asiaton viesti
Suomalainen mies on ollut muodin tienviitoittaja jo 1960-luvulla. Muistan lapsuudestani jo tämän lookin: perSvako vilkkuu ja napa näkyy. Ilokseni olen pannut merkille että nuoret naisetkin ovat omineet tämän saman tyylin viime vuosina.
Ilmoita asiaton viesti
Beach volleyn sakasalainen huippupari, Karla ja Julia jättäytyivät pois koko Qatarin kisoista, kun kisajärjestäjämaa vaati pelaajia pukeutumaan bikinien sijasta paitaan ja pöksyihin.
– Olisipa mukava tietää enemmän naisten asemasta-ja kohtelusta Qatarissa?
…Ja olihan Helsingissäkin taideteos, jossa alaston nainen seisoi julksella paikalla lasivitriinissä ja poliisi ryhtyi taidesensoriksi vaatimalla vaatetta päälle.
– vaatimus tosin taidettiin todeta myöhemmin perusteettomaksi?
Ilmoita asiaton viesti