Sanna Marin ja Ilkka Kanerva

Keskustelu Sanna Marinin bilevideosta on kiihtynyt kelpo kierroksille, some kiehuu. Ja tietysti kiehuu, ovathan perusainekset kasassa: sex, drugs and rock’n’roll. Tai ainakin rock’n’roll. Kärkkäimmät kommentaattorit vaativat jo Marinin eroa.

Vaikea nähdä, että Marinilla olisi mitään syytä erota. Bilettäköön jos biletyttää, minun puolestani; pääministerilläkin on oikeus vapaa-aikaan.

Mutta medialla olisi pieni itsetutkiskelun paikka. Pitää muistaa, että ulkoministerinä toiminut Ilkka Kanerva joutui eroamaan tekstiviestien takia.

Siis tekstiviestien. Vapaa-ajalla lähetettyjen.

Ajojahdista tuli ennennäkemätön, moralismin aalto huuhtoi Suomenmaan. Medialla oli vaikeuksia löytää asiantuntijoita puolustamaan ihmisen oikeutta molemminpuoliseen vaikkakin tuhmaan tekstiviestittelyyn. Nythän Yle saa helposti haaviin yliopistoväkeä bilettelyä perustelemaan.

Kanervan erottamista perusteltiin niinkin, että hän olisi kiistänyt lähettäneensä viestejä – siis valehdellut. Kanervan pikainen ovensuukommentti oli kuitenkin epäselvä, ja kyllähän Marinkin sanoi, ettei videolla hoilata ”jauhojengistä”. Vaikka hoilataankin.

Kuppilaparlamenteissa Kanervan synniksi katsottiin sekin, millaiselle naiselle hän viestejä lähetti. No, eipä se Marininkaan seurue ihan akateemikkojen kärkikaartilta vaikuta.

Eli eiköhän anneta Marinin juoda alkoholia ja bilettää, ja annetaan muiden lähettää tekstiviestejä. Eikä hullumpaa olisi, jos edes näin jälkikäteen pari mediatalojen edustajaa ja kokoomusjohto myöntäisivät, että Kanervan kohtelu oli aivan kohtuutonta.

+14
ArnoKotro
Helsinki

Lukion opettaja, kolumnisti.

Opetusalan eettisen neuvottelukunnan pj.

Näkemykset ovat omiani eivätkä välttämättä edusta työnantajieni kantaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu