1/3 osa tulevaisuus ilmaston lämpenemisen osalta

Sen lisäksi, että hiilidioksidista aiheutuvaa lämpenemistä on liioiteltu, kun osa luonnollisesta lämpenemisestä on laskettu hiilidioksidista johtuvaksi takaisinkytkentöjen kautta, normaalin ilmaston syklisyyden vaihtelut näkyvät tulevaisuuden ilmaston lämpötiloissa.

Tullaan siihen, että mitään ilmastokriisiä ei ole olemassa, hiilidioksidista aiheutuva kohtuullinen lämpeneminen ei aiheuta mitään ympäristökatastrofia vielä pitkään aikaan. Luonto ehtii sopeutumaan kohtuulliseen lämpenemiseen, niin merellä kuin maalla.

Kukin suurista ilmastotieteen nimistä on joutunut vastatusten luonnonvoimien kanssa. Englantilainen Guy Callendar:in todistelua kasvihuoneilmiön vaikutuksista haittasi ilmaston kylmeneminen 1950- ja 1960-luvuilla.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Guy_Stewart_Callendar

Stephen Schneider luuli jääkauden alkavan 1970-luvulla.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Stephen_Schneider

Uutta tutkimusta merten osalta tulee tarkastella niin, että se muuttaa vallalla olevia käsityksiä ilmastonmuutoksesta. Meret eivät suinkaan olleet tasapainossa ilmakehän kanssa vuonna 1750, niinkuin on oletettu. Keskiajan lämpökausi näkyy edelleen merten lämpötiloissa. ”Proxy records show that before the onset of modern anthropogenic warming, globally coherent cooling occurred from the Medieval Warm Period to the Little Ice Age. The long memory of the ocean suggests that these historical surface anomalies are associated with ongoing deep-ocean temperature adjustments.”

https://science.sciencemag.org/content/sci/363/6422/70.full.pdf

Merten osalta on oletettu, että nykyinen kasvihuonekaasujen lisääntyminen olisi aiheuttanut lämpenemistä merten osalta. Tästä ei ole näyttöä. Sen sijaan meret ovat lämmenneet geoperäisen lämmön ja merenalaisen tuliperäisen toiminnan seurauksena. Mitään tasaista jostakin globaalista pakotteesta johtuvaa lämpenemistä ei ole havaittu.

 

+10

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu