Auringon magneettikentän vaikutuksen yhteys havaittuun ilmastonmuutokseen

Kun on mitattu 11-vuotisen aurinkosyklin  vaikutusta auringon kokonaissäteilytehoon, on saatu 0,1 % vaihtelu säteilymaksimin ja -minimin välillä, josta on tehty johtopäätös, että aurinko ei ole voinut vaikuttaa viimeaikaiseen lämpenemiseen.

Lisäksi oli tehty mittauksia, jotka osoittivat auringon aktiivisuuden olleen laskusuunnassa 1960-luvulta saakka, mikä ei sitten pitänyt paikkaansa ja NASA esitti korjatun version auringon aktiivisuudesta, joka osoitti auringon aktiivisuuden jatkuneen korkealla tasolla vuoteen 2008 asti.

No edelleen jatkui vetoaminen auringon säteilytehon muuttuvan liian vähän (0,1 %), jotta sillä olisi mitään vaikutusta ilmastoon.

Tanskalainen astrofyysikko Henrik Svensmark esitti teorian auringon magneettikentän vaikutuksesta maan ilmakehään saapuviin energeettisiin partikkeleihin, joilla olisi jo huomattavasti enemmän vaikutusta maapallon ilmastoon pilvenmuodostumisen kautta.

https://www.nature.com/articles/news001207-6

”Auringon magneettikenttä aurinkotuulessa on lisääntynyt viimeisen vuosisadan aikana. Suojaus kosmisilta säteiltä on siis lisääntynyt, mikä vähentää matalien pilvien muodostumista ja jäähdytysvaikutusta ja tarjoaa mahdollisen vaikutuksen viimeisten 100 vuoden aikana havaittuun ilmaston lämpenemiseen.”

Svensmarkin teorian mukaan maapallon pilvisyys vaihtelee maapallon ilmakehään pääsevien kosmisten säteiden määrän mukaan.

https://cosmosmagazine.com/earth/climate/cosmic-ray-theory-of-global-warming-gets-cold-response/

[Svensmarkin teoria pähkinänkuoressa on seuraava: kosmiset säteet ovat atomifragmentteja – enimmäkseen ytimiä – jotka on puhallettu avaruuteen räjähtävistä tähdistä, jotka pommittavat jatkuvasti maata. Kun ne saapuvat ilmakehään, niiden sähkövaraus auttaa muodostamaan molekyyliryhmiä – aerosoleja – jotka vuorostaan ​​toimivat siemeninä tai ytiminä, jolloin vesipisarat tiivistyvät ja muodostavat pilviä.

Lisää kosmisia säteitä tarkoittaa enemmän ”pilvikondensaatioytimiä” (CCN), enemmän pilviä ja kylmempää ilmastoa. Vähemmän säteitä tarkoittaa lämpimämpää ilmastoa.]

Pilvisyyden vähentyminen maapallolla on vähentänyt auringon lyhytaaltoisen säteilyn heijastavuutta takaisin avaruuteen 3,6 % vuodesta 1990 lähtien suoritettujen mittausten mukaan.

Eli pilvisyyden muutos vuodesta 1990 auringon magneettikentän voimistumisen seurauksena vaikuttaa jo lähes 2/3 maapallon lämpenemiseen (2,33 W/m2) siitä, mitä IPCC:n hiiliidioksidin (CO2) lisäyksen kaksinkertaistamiselle vuoden 1750 ilmakehän hiilidioksidipitoisuudesta 280 ppm:stä => 560 ppm:ään laskema säteilypakoteen muutos (3,7 W/m2) antaa.

 

+10

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu