Aurinkopolttoaineet

Englanninkielinen ja neljällä muulla kielellä Wikipedia kertoo seikkaperäisesti aurinkopolttoaineista.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Solar_fuel

”Aurinkopolttoaine on synteettinen kemiallinen polttoaine, joka tuotetaan aurinkoenergiasta. Aurinkopolttoaineita voidaan tuottaa fotokemiallisesti (eli aktivoimalla tietyt kemialliset reaktiot fotonien avulla), fotobiologisesti (eli keinotekoinen fotosynteesi), termokemiallisesti (eli käyttämällä tiivistetyn aurinkolämpöenergian tuottamaa aurinkolämpöä kemiallisen reaktion aikaansaamiseksi) ja sähkökemialliset reaktiot (eli aurinkopaneelien sähkön käyttäminen kemiallisen reaktion käynnistämiseen).[1][2][3][4] Valoa käytetään energialähteenä, jolloin aurinkoenergia muunnetaan kemialliseksi energiaksi, tyypillisesti pelkistämällä protonit vedyksi tai hiilidioksidia orgaanisiksi yhdisteiksi.

Aurinkopolttoainetta voidaan valmistaa ja varastoida myöhempää käyttöä varten, kun auringonvaloa ei ole saatavilla, jolloin se on vaihtoehto fossiilisille polttoaineille ja akuille. Esimerkkejä tällaisista polttoaineista ovat vety, ammoniakki ja hydratsiini. Erilaisia ​​fotokatalyyttejä kehitetään näiden reaktioiden toteuttamiseksi kestävällä ja ympäristöystävällisellä tavalla.[5]”

Nyt voisi ajatella, että seuraavaksi voidaan tankata fossiilisten polttoaineiden sijaan synteettistä polttoainetta.

Kehitys synteettisten polttoaineiden osalta kulkee omaa rataansa ja uskoisin suomalaisyhtiöiden olevan mukana kehittämässä näitä myös, joten siltä osin tulevaisuus näyttää, miten tässä onnistutaan. Todennäköisesti hyvin.

Korvaamalla synteettisillä polttoaineilla fossiiliset polttoaineet on monessa suhteessa järkevää, ei vähiten sen suhteen, että meillä on valmis infrastruktuuri olemassa. Synteettisiä polttoaineita voidaan käyttää kuten fossiilisia polttoaineita, eli ei tarvitse tehdä muutoksia polttomoottoreihin eikä lämmityskattiloihin. Kuulostaa jo paljon paremmalta ja turvallisemmalta kuin uuden akulla toimivan sähköauton hankinta. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa hankkia uutta sähköautoa. Ja käytettyä sähköautoa ei kannata hankkia, koska siihen joutuu kohtapuolin hankkimaan uuden akun, joka maksaa ehkä enemmän kuin käytetty auto.

 

+4

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu