Cambridgen ilmakehätutkijat: ihmisen toiminnan nettovaikutus maapallon lämpenemiseen ~= 0

Johtopäätökset näillä Cambridgen yliopiston tutkijoilla kulkee totuttuja kaavoja pitkin, ihmisen toiminnasta aiheutuvien haittojen vaikutukset kumoavat toinen toisensa. CO2:n osalta ei voida edes haitasta puhua.

Eli koronaviruksen vaikutusta maapallon lämpenemiseen ei voida kunnolla havaita, vaikka kasvihuonekaasujen päästöt putosivat kolmanneksella. Mutta kyseiset tutkijat tekevät kuitenkin saman virheen kuin monet tiedeyhteisön tutkijat aikaisemminkin, toteamalla, että CO2 ja CH4 pysyvät ilmakehässä satoja ja kymmeniä vuosia.

https://theconversation.com/amp/why-lockdown-had-little-to-no-effect-on-global-temperatures-148129

Fyysikko Freeman Dyson jo totesi CO2:n osalta, että sen elinaika ilmakehässä on 5 vuotta.

Ilmakehässä on 800 GtC:tä ja fotosynteesin avulla kasvit maalla ja kasviplanktonit merellä poistavat vuosittain 160 GtC:tä, joten 800/160 = 5 vuotta.

Looginen ajattelu ja pitkä kokemus tieteen ja elämän parissa olivat antaneet Freeman Dysonille työkalut ratkaista ihmiskuntaa piinaavia kysymyksiä.

Usein väitetyt pitkät elinajat ilmakehän kasvihuonekaasuja koskien johtuvat syanobakteerien toiminnasta, ne nimittäin lopettavat typensidonnan ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden laskiessa alle 200 ppm:n. Joten käytännössä kovin paljon alle 200 ppm:n pitoisuuden ei hiilidioksidin osalta päästä. Tästä johtuvat puheet pitkistä hännistä, joista kuulee väitteitä. Tähän perustuvat myös väitteet pitkistä hiilidioksidin kiertoajoista ilmakehässä.

Eli ilmakehätutkimus on ollut hakoteillä, ja kaikkia on vedetty höplöstä näillä puheilla pitkistä hiilidioksidin kiertoajoista ilmakehässä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu