Churchill: ”taisimme teurastaa väärän sian”

Kyllähän nyt näemme, ettei Venäjä ole muuttunut miksikään. Hesari kirjoittaa, että näemme samaa tuhoa ja inhimillistä kärsimystä Ukrainassa kuin 300 vuotta sitten isonvihan aikaan. https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008735820.html

Deutsche Wellen haastattelussa Tim Sebastian kysyy entiseltä Venäjän apulaisulkoministeriltä, että ymmärtääkö Putin nyt, että hän on hävinnyt sodan Ukrainaa vastaan. Vastaukset ovat sitä mitä on kuultu viime aikoina, sotaa ei ole vielä julistettu, sodassa tulee aina tappioita (vaikka sotaa ei ole vielä edes aloitettu) ja ettei Putin anna periksi.

Lisää syytöksiä raiskauksista, kidutuksista ja mielivaltaisista murhista tulee julkisuuteen Venäjän siirtäessä joukkojaan Ukrainassa. Tim Sebastian kysyy entiseltä Venäjän varaulkoministeriltä Andrei Fedorovilta, ymmärtääkö presidentti Vladimir Putin, että hän häviää hyökkäyssotansa jokaisella uudella raivolla. Fedorov, joka työskentelee edelleen Kremlin konsulttina, sanoo uskovansa, että Putin ”ei peräänny”, ennen kuin hän saavuttaa tavoitteensa neutraalista Ukrainasta ja hallinnon muutoksesta Kiovassa. Fedorov kertoi Sebastianille Moskovasta, että jotkut Kremlissä olivat laskeneet väärin Ukrainan tapahtumista, mutta kutsuivat Buchan ja Venäjän joukkojen runtelemia kaupunkeja sodan tragediaksi. Entinen diplomaatti sanoi, että YK:n yleiskokouksen äänestys Venäjän erottamisesta ihmisoikeusneuvostosta kuului elimeen, josta Moskova ei juuri välittänyt.”

+9

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu