CO2 on hyödyllinen kaasu tällä planeetalla

Hiilidioksidin ilmastoa lämmittävä vaikutus ei enää lisäänny merkittävästi. Pieni lämpeneminen hyödyttää ihmiskuntaa, kuten myös korkeampi hiilidioksidipitoisuus ilmakehässä, sillä vesivarat riittävät useammalle kasville silloin kun ilmakehän hiilidioksidipitoisuus on korkeampi, jolloin kasvi saa tarvitsemansa hiilidioksidimolekyylin helpommin ja voi sulkea stomatan nopeammin ja välttyy näin haihduttamasta lisää vettä avoimen stomatan kautta.

Hiiltä tarvitaan myös maaperässä ja kun kasvit kerryttävät hiiltä maaperään ilmakehästä ottamallaan hiilidioksidilla, on korkeammalla ilmakehän hiilidioksidipitoisuudella maaperän hiilivarastoja kerryttävä vaikutus.

Maaperähiili turvaa ruuantuotannon ja se estää ravinteiden pääsyä vesistöihin.

Vetoaminen ilmastonmuutokseen ja hiilidioksidipäästöjen haitallisuuteen eivät hiilidioksidin kohdalla pidä enää paikkaansa. Hiilidioksidi on kaikin tavoin hyödyllinen kaasu tällä planeetalla. Tämä pitää sisällyttää opetusohjelmiin ja lopettaa kaikenlainen tosiasioiden vääristely hiilidioksidin osalta. Hiilidioksidilla on ollut vähäinen rooli ilmaston lämpenemisessä, mutta sen lämmittävä vaikutus vähenee olemattomiin pitoisuuden noustessa ilmakehässä, kuten kuvasta näkyy.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu