CO2:n poistoon ilmakehästä menetelmät ovat olemassa

Kansaa on opetettu väheksymään hiilinielujen riittävyyttä, jotta ihmisen toiminnasta lisääntyvä hiilidioksidipäästöt saadaan hiilinieluihin riittävässä määrin.

Huoli on ollut aivan tarpeetonta ja ylimitoitettua. CO2:n poisto ilmakehästä toimii maapallolla tehokkaasti.

Historiallisesti on menty alaspäin hiilidioksidipitoisuuden suhteen ja on käyty alarajoilla jääkausien aikana, josta on noustu, kuten nytkin. Jäätiköistä saadut näytteet puhuvat sen puolesta, ettei olisi ylitetty 300 ppm:n rajaa kovinkaan paljoa. Kaivoksissa säilyneistä neulasista ja lehdistä saaduista näytteistä antavat korkeampia pitoisuuksia ilmakehän hiilidioksidipitoisuudelle. Joten todennäköisesti pitoisuudet ovat olleet korkeammalla jääkausien välissä kuin jääkairanäytteet näyttävät niiden olleen.

400 ppm:n ilmakehän hiilidioksidipitoisuus ei pitäisi vielä ketään säikäyttää. Tutkimusten mukaan ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden ollessa 900 -1000 ppm:n välillä olisi kasvillisuudelle ihanteellinen.

On esimerkiksi päästy selville, että hiilidioksidin poisto ilmakehästä tapahtuu arktisella alueella kemiallisesti tehokkaammin kuin biologisesti fotosynteesin kautta.

https://phys.org/news/2014-09-arctic-sea-ice-co2-atmosphere.amp

Dorte Haubjerg Søgaard on juuri saanut päätökseen merijäätutkimuksensa Grönlannissa. Tutkimukset osoittavat, että merijäällä voi olla suuri vaikutus maailmanlaajuiseen hiilenkiertoon ja että kemiallisilla prosesseilla on paljon suurempi vaikutus merijään kykyyn poistaa hiilidioksidia kuin biologisilla prosesseilla. Tutkimus julkaistaan ​​artikkelisarjana tieteellisissä aikakauslehdissä. ”CO2:n kemiallinen poisto merijäästä tapahtuu kahdessa vaiheessa. Ensimmäiset kalsiumkarbonaatin kiteet muodostuvat merijäässä talvella. Tämän muodostumisen aikana hiilidioksidi hajoaa ja liukenee raskaaseen kylmään suolaveteen, joka puristuu ulos jäästä ja uppoaa valtameressä syvemmälle. Kalsiumkarbonaatti ei voi liikkua yhtä vapaasti kuin CO2 ja siksi se pysyy merijäässä. Kesällä merijään sulaessa kalsiumkarbonaatti liukenee ja CO2 tarvitaan tähän prosessiin.
Täten CO2 joutuu ilmakehästä valtamereen – ja siksi hiilidioksidi poistuu ilmakehästä”, Dorte Haubjerg Søgaard selittää. Hiilidioksidin biologinen poisto tapahtuu levien kautta sitomalla hiiltä orgaaniseen materiaaliin. Toinen tärkeä löytö on, että joka talvi syntyy kukkamaisia ​​jäämuodostelmia vasta muodostuneen merijään pinnalle. Niitä kutsutaan pakkaskukiksi. Dorte Haubjerg Søgaard on havainnut, että nämä hallakukat sisältävät erittäin korkeita kalsiumkarbonaattipitoisuuksia, millä voi olla edelleen merkittävä vaikutus mahdolliseen hiilidioksidin imeytymiseen arktisella alueella.

On aivan turhaa kenenkään vaivata ymmärrystään prosesseista, jotka ovat toimineet jo paljon ennen ihmistä ja ihmisen toiminta ei ole muuttanut maapallon kykyä poistaa hiilidioksidia mereen eri tavoin.

+10

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu