Ettäkö Suomi on hiilinegatiivinen todellisuudessa

Mutta pitää ennallistaa, pitää tukkia ojat, on liikaa hakkuita, maatalous on ongelma jne.

Todellisuudessa Suomi on hiilinegatiivinen, sama koskee koko boreaalista metsävyöhykettä.

Turha on kenenkään väittää vastaan.

Niinpä, kun nyt poliitikkojen tulee sitä hiilineutraali -sanaa jatkuvasti toistaa, ovatko miettineet jo mitä se hiilineutraalius Suomen kohdalla tarkoittaa, kun Suomi on hiilinegatiivinen.

No me olemme teollistunut länsimaa, eikä meille suvaita mitään erivapauksia, sehän on selvää. Hiilipäästöjä on vähennettävä.

Ilmasto on nyt sitten viilentynyt, joten mitään totuttua hokemaa ei nyt medialta kuulla, kuten mittaushistorian lämpimin vuosi tai muuta vastaavaa. Hiilidioksidipitoisuus kylläkin nousee, eikä siihen ole hallitukset mitään pystyneet vaikuttamaan.

 

EDIT: Pohjoinen havumetsävyöhyke (boreaalinen) on tärkein maapallon metsävyöhykkeistä ilmaston kannalta, maaperään sitomansa hiilen takia. Tropiikin ja välialueen metsät sitovat paljon hiiltä kasvustoon, mutta ei juuri lainkaan maaperään. Asia selviää seuraavasta taulukosta.

 

Kun sitten vertaillaan eri metsävyöhykkeitä keskenään, huomataan, että pohjoisen havupuuvyöhykkeen ja välialueen metsät ovat lisänneet puumäärää ja korvanneet tropiikin menetykset metsäpinta-alassa.

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1046/j.1365-3040.1999.00453.x

Tropiikin metsäpinta-ala vuonna 1850 on 2675 mha
vuonna 1990 on 1755 mha

Vähennystä on 920 mha
(-34 %)

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu