Harhakuvitelma ilmaston epävakaudesta

 

Holoseenin ilmasto on ollut hyvin vakaa. On ollut muutama lämpimämpi kausi ja pieni jääkausi. Pienen jääkauden päättymisestä ei ole kulunut aikaa vielä kunnolla kun puhutaan jo ilmaston lämpenemisen rajoittamisesta.

Ilmasto on lämmennyt noin yhdellä (1) Celsius asteella 1800-luvun puolivälistä, jolloin lasketaan pikkujääkauden päättyneen.

Mistä tämä nykyinen alkanut lämpökausi poikkeaa Holoseenin edellisistä lämpökausista, olisi se, että ihminen on vaikuttanut siihen päästöillään, jonka arvellaan vaikuttavan 1950-luvulta lähtien lämpenemiseen. Ihmisen aiheuttamaa lämpökautta on ehdotettu nimettäväksi Antroposeeni -kaudeksi.

Hiilidioksidi (CO2) ei aiheuta lämpenemistä paljoakaan, joten on otettu huomattavasti vahvempi kasvihuonekaasu avuksi, vesi (H2O), jonka vaikutuksesta hiilidioksidista aiheutuva lämpeneminen kolminkertaistuisi.

Koko hieno ihmisestä johtuva lämpenemistarina olisi näin kasaan kyhätty, ja tätä on uskominen, koska YK:n ilmastonmuutoksen seurantaan ja siitä raportoimaan perustettu IPCC sanoin näin.

Kyse on vielä hypoteesista, eikä tämä tätä tarkoitusta varta vasten perustettu organisaatio ole pystynyt vielä 30 vuoden jälkeenkään todistamaan mitään tästä todeksi. Hiilidioksidilla on pieni lämmittävä vaikutus, noin 0,5 °C.

Ilmakehään on kertynyt hiilidioksidia, mutta siitä lisäyksestä ihminen on vastuussa alle 10 %.

On myös hyvin epätodennäköistä, että tuleeko hiilidioksidimäärä tuplaantumaan.  Maapallon vihertyminen on tosiasia, jolloin hiilidioksidia poistuu fotosynteesin avustuksella entistä enemmän ilmakehästä. Toinen keino, joka saattaa tulla apuun 5 – 10 vuoden kuluessa, on keinotekoinen fotosynteesi.

Keinotekoisen fotosynteesin tarkoituksena on tuottaa auringonvalosta polttoainetta, jota voidaan varastoida mukavasti ja jota voidaan käyttää, kun auringonvaloa ei ole saatavana, käyttämällä suoria prosesseja, ts. tuottaa polttoainetta. Kehitettäessä katalyyttejä, jotka pystyvät tuottamaan suurimman osan fotosynteesistä, vesi ja auringonvalo olisivat viime kädessä ainoat tarvittavat lähteet puhtaan energian tuotantoon. Ainoa sivutuote olisi happi, ja aurinkoenergian polttoaineen tuotanto voi olla halvempaa kuin bensiini. [5]” Wikipedia

Ilmakehän suhteellinen kosteuskaan ei ole lisääntynyt IPCC:n hypoteesin mukaan, vaan on pikemminkin ollut laskusuunnassa. Katso kuva.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu