Hiilidioksidi, vesi ja auringonvalo fotosynteesin perusta

Maailma lienee saanut alkunsa syanobakteerin kemosynteesistä, eli bakteerit ovat voineet yhteyttää pimeässä merenpohjassa, jossa on ollut hiilidioksidia.

Fotosynteesin avulla kasvi saa tarvitsemansa energian auringosta, lisäksi tarvitaan hiilidioksidia ilmakehästä ja vettä maaperästä.

Jotta kasvi voisi kasvaa tarvitaan ravinteita maaperästä ja vettä. Maaperähiili auttaa kasvia saamaan sekä ravinteita että vettä. Ja kun ilmakehässä on hiilidioksidia riittävästi, kasvi haihduttaa vähemmän ja siten maaperän vesi riittää useammalle kasville.

Maaperähiiltä syntyy hitaasti ja sen loppuminen huomataan kun tarvitaan yhä enemmän lannoitusta ja ajoittainen kuivuus tai märkyys vaivaa kasveja. Maaperä ei pidätä vettä eikä ravinteita ja hyötykasveja kestävämmät rikkakasvit valtaavat alaa.

Maailman suurimmat energiayhtiöt ovat lähteneet tuulivoima-alalle ja pystyttävät niitä keinoja kaihtamatta. Väitetään, että hiilidioksidi lämmittää maapalloa ja että tuulivoima olisi hiiletön vaihtoehto energiantuotantoon.

Hiilidioksidin lämmitysvaikutus on pieni, ja sen tarpeellisuus kasveille on paljon tärkeämpi asia kuin mitä pienestä lämpenemisestä aiheutuu haittaa ihmiskunnalle tai luonnolle.

Tuulivoimaloista on haittaa, siksi on tarvittu uhkakuvia ja pelottelua hiilidioksidilla. Tuulivoimalat tulevat usein kuin varkain ihmisten asuinalueiden lähettyville ja silloin on jo myöhäistä reagoida.

Seuraavassa Pohjois-Dakotasta, USA:sta yhteenvetona raportti tuulivoimateollisuuden toimintatavoista ja siitä miten ihmiset joutuvat yllätetyksi, kun eivät aavistaneet vaaranpaikkaa.

A six-month GateHouse Media investigation found that wind developers representing some of the world’s biggest energy companies divide communities and disrupt the lives of residents forced to live in the shadow of their industrial wind farms.”

https://www.wind-watch.org/news/2017/12/14/in-the-shadow-of-wind-farms/

Puolen vuoden Gatehouse Media -tutkimuksessa havaittiin, että maailman suurimpia energiayhtiöitä edustavat tuulivoiman kehittäjät jakavat yhteisöt ja häiritsevät asukkaiden elämää, joiden on pakko elää teollisen tuulipuistonsa varjossa.”

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu