Hiilidioksidin palautemekanismin ansiosta maapallo vihertyy

Maailma on paljon vihreämpi paikka kuin 20 vuotta sitten.” https://www.nature.com/articles/s41893-019-0220-7#auth-15

Jos totta on, lisääntyneellä hiilidioksidilla on hyötyä kasvien elämässä – parantavat metsänkasvuuta ja maataloutta. Meillä on paljon opittavaa.

”Abstract
Satellite data show increasing leaf area of vegetation due to direct factors (human land-use management) and indirect factors (such as climate change, CO2 fertilization, nitrogen deposition and recovery from natural disturbances). Among these, climate change and CO2 fertilization effects seem to be the dominant drivers.”
https://www.nature.com/articles/s41893-019-0220-7

”Abstrakti
Satelliittitiedot osoittavat kasvun lehtien pinta-alassa johtuvan suorista tekijöistä (ihmisen maankäytön hallinta) ja epäsuorista tekijöistä (kuten ilmastomuutos, CO2-lannoitus, typen laskeuma ja palautuminen luonnollisista häiriöistä). Näistä ilmastonmuutos ja hiilidioksidipäästöt vaikuttavat olevan hallitsevia tekijöitä.”

Maailman väestö kasvaa nyt paljon maltillisemmin, ripeämmän kasvun vaihe on ohitettu ja odotetaan väestönkasvun pysähtyvän vuoteen 2100 mennessä, tuonne 11,5 miljardin ihmisen paikkeille.

Voisiko ilmasto uhata meitä nyt kun on todettu maapallon vihertyvän CO2:n ansiosta.

Kukaan ei tiedä CO2:n herkkyyskerrointa, no se on >0. Tiede kertoo meille, että suora säteilypakote on pieni ja ero katastrofaalisen lämpenemisen ja lievän ongelman ja lievän hyödyn välillä on ympäristön palautemekanismeissa.

Suurin osa ilmastomalleista, jotka näyttävät katastrofaalisilta, olettaa näiden palautteiden vahvistavan hiilidioksidin lämpenemisvaikutusta. Tähänastiset tiedot viittaavat siihen, että ne tosiasiassa heikentävät vaikutusta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu