Hiilidioksidista ja aurinkotutkijoista tehtiin lainsuojattomia

1900-luvun luonnollinen lämpötilakäyrä HADCRUT3:n mittausten mukaan ennen kuin meriin mennyttä lämpöä huomioitiin tehdyissä käyrien lämpötilajusteerauksissa.

Mitään vaikutusta hiilidioksidin lisääntymisestä ilmakehässä tai kasvihuoneilmiön vahvistumisesta ei yllä olevassa käyrässä ole havaittavissa, on vain luonnollista vaihtelua, jossa 1900-luvun auringon säteilyn lisääntyminen on mennyt osittain meriin ja meret ovat myös luovuttaneet lämpöä (AMO ja PDO).

1900-luvun ilmaston vaihtelusta teki toisaalla tutkimusta tohtori Willie Soon, jossa hän tuo esille auringon ja ilmaston välisen yhteyden.

”Kiinan eri lähteistä saadut 1900-luvun pintailman lämpötilatiedot (SAT) analysoidaan käyttämällä tietoja, jotka sisältävät äskettäin julkaistun Twentieth Century Reanalysis Project -tietojoukon. Kaksi kiinalaisten tiedostojen pääpiirrettä vahvistetaan: (1) merkittävä 1920- ja 1940-lukujen lämpeneminen lämpötilatietueissa ja (2) todisteet Kiinan pintalämpötilamittausten jatkuvasta useiden vuosikymmenien vaihteluista molempien saapuvan auringon säteilyn kanssa ilmakehän huipulla sekä maanpinnan saavuttava moduloitu auringonsäteily. Tästä auringon ja ilmaston välisestä yhteydestä esitetään uusia todisteita instrumentaalista tietuetta varten vuosina 1880–2002. Lisäksi kaksi ei-paikallista fyysistä näkökohtaa Kiinan SAT-tietueen auringonsäteilyn aiheuttamasta modulaatiosta dokumentoidaan ja niistä keskustellaan. Teleyhteydet, jotka tarjoavat jatkuvan ja systemaattisen modulaation Tiibetin tasangon ja/tai Euraasian mantereen yläpuolella olevan troposfäärin ilmapatsaan lämpötilavasteeseen (esim. 301N–701N; 01–1201E), kuvataan. Nämä etäyhteydet voivat olla peräisin Soonin (2009) ehdottamasta auringon säteilyn arktisen ja pohjoisen Atlantin välisestä vedenkiertomekanismista. Myös laajamittaisten maa-meri-lämpökontrastien modulaatiota sekä meridionaalisten että vyöhykkeiden gradientteina tarkastellaan subtrooppisen läntisen Tyynenmeren ja pohjoisen Tyynenmeren keskipitkän leveysasteen ja Kiinan mannermaisen maan välillä. Dingin ja Wangin (2005) kesäkierron Circum-global teleconnection (CGT) -malli tarjoaa fyysisen kehyksen Itä-Aasian auringon ja ilmaston välisen yhteyden tutkimukselle. Tuloksemme korostavat auringon säteilyn maanpinnan saavuttamisen merkitystä ja ilmakehän läpinäkyvyyden tai pilvisyyden tai molempien muutosten merkitystä motivoimaan todellista fyysistä selitystä mistä tahansa auringon ja ilmaston välisestä yhteydestä. Päättelemme, että maanpinnan auringon säteily on tärkeä moduloiva tekijä Kiinan SAT-muutoksiin monien vuosikymmenien ja satavuotiskauden aikajakoina. Siksi kattavassa näkemyksessä Kiinan paikallisista ja etäisistä ilmastonmuutoksen tekijöistä on otettava huomioon tämä sekä muut luonnolliset ja ihmisperäiset pakotteet.”

https://www.cfa.harvard.edu/~wsoon/myownPapers-d/SoonDuttaLegatesVelascoZhang11-Oct19-SolarChineseTempVar-FINAL.pdf

Soon huomioi molemmat auringon säteilyn TSI:n ilmakehän yläosassa (TOA) ja maan pinnalle saapuvan moduloidun auringon säteilyn. Tutkimukset korostavat maan pinnalle saapuvan auringon säteilyn merkitystä, johon on ollut ilmakehän läpinäkyvyydellä, pilvillä ja vesihöyryllä vaikutusta.

Hiilidioksidin lisääntymiselle ilmakehässä ei siis näyttäisi olevan paljoakaan tekemistä ilmaston lämpenemisen kanssa, muuta kuin että sekin lisääntyy ilmakehässä luontaisesta auringon lisääntyneestä säteilystä johtuen.

EDIT: Auringon säteilyn lisääntyminen selittää 1900-luvun lämpenemisen, ilmakehän CO2:n nousun, merenpinnan ja merten lämpenemisen. Mitään selitystä lisäksi ihmisen vaikutuksesta ilmastoon ei tarvita. Ja kuten seuraavasta kuvasta näkyy ihmisen vaikutus ei voi kovin suuri olla, kun on pysytty aikaisempien lämpökausien lukemissa lämpötilan osalta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu