Hiilidioksikysymystä on linjattu Rooman klubista lähtien

[He arvelivat, että maapallo on rajallinen ja pyrkimyksemme rajoittamattomaan (ja tietysti ennennäkemättömään) väestönkasvuun ja materiaalien kulutukseen johtaisi lopulta suureen romahdukseen. Tutkimus varoitti myös, että hiilidioksidipäästöillä (CO2) olisi ”ilmakehän lämmityksen” kautta ”ilmastovaikutus”.]

Maapallosta on merta yli 70 %, mutta tutkittua tietoa meristä on kertynyt vasta 2 %, joten vasta nyt ihan viimeaikoina on päästy tutkimaan merenpohjaa esimerkiksi.

https://www.nature.com/articles/s41598-020-58723-y

Viimeisten 15 vuoden aikana valtavia kaasuhydraattikertymiä on tutkittu laajasti Joetsun altaalla, Japaninmerellä, missä ne liittyvät ensisijaisesti aktiivisiin kaasupiippurakenteisiin (kaasun maanalainen vuoto huonosti suljetusta hiilivetyjen kertymisestä).”

Merenpohjasta on löydetty moninkertainen määrä hiilivetyjä, kuin niitä on tiedetty niitä olevan ennen tutkimuksia.

Maapallon alussa on ollut vähintään satakertainen määrä hiilodioksidia ilmakehässä kuin nykyisin, ehkä 50 000 – 100 000 ppm.

Mikrobit ovat aikoinaan hoitaneet hiilidioksidin ilmakehästä merenpohjaan, niinkuin tapahtuu nykyisinkin. Mikrobit myöskin pitävät hiilivedyt merenpohjan sedimenteissä.

Rooman klubi aikoinaan 1970 luvun alussa oletti öljyn loppuvan – ei se lopu.

+13

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu