Ihmisestä johtuva ilmastonmuutos ei ehkä olekkaan ihmisestä johtuvaa

Flickr/Alex Proimos, CC BY-NC

Nyt on sitten aika politikoiden ja tiedemiesten perua kaikkea mahdollista mitä on tullut sanottua ilmastonmuutokseen liittyen.

Jospa kirjoittaisin kirjan, kyllä ihmiset sitten ymmärtävät paremmin, että emme tiedä riittävästi vielä ihmisen vaikutuksesta ilmastoon. ”Valitettavasti rajalliset havaintomme ja ymmärryksemme eivät riitä määrittelemään hyödyllisesti sitä, miten ilmasto reagoi ihmisten vaikutuksiin tai miten se vaihtelee luonnollisesti. Vaikka ihmisten vaikutukset ovat lisääntyneet viisinkertaisiksi vuodesta 1950 lähtien ja maapallo on lämmennyt vaatimattomasti, vakavimmat sääilmiöt pysyvät aiemman vaihtelevuuden rajoissa. Tulevien ilmasto- ja sääennusteiden ennusteet perustuvat malleihin, jotka ovat osoitettavissa sopimattomiksi tähän tarkoitukseen.” (Koonin, 2021, s.24)

Koulutus ei ole mennyt hukkaan, kun oppia käytetään selittämään tuhansien miljardien dollareiden hukkainvestointeja tarpeettomaan ilmastonmuutoksen torjuntaan. Kirjastakin voi tulla myyntimenestys.

Todennäköisesti ihmisen aiheuttama lisäys ilmakehän hiilidioksidipitoisuuteen on vain lisännyt kasvillisuutta ja nostanut satotasoja.

Climate models predict two or three times more warming than has been observed. They have already been falsified. A soon-to-be published book by physicist and New York University professor Steven Koonin, Unsettled, convincingly lays out some of the problems a high-quality review would reveal.”

https://www.nationalreview.com/2021/04/climate-emergency-not-so-fast/

Ilmastomallit ennustavat kaksi tai kolme kertaa enemmän lämpenemistä kuin on havaittu. Ne on jo vääräksi todistettu. Fyysikon ja New Yorkin yliopiston professorin Steven Kooninin pian julkaistava, Unsettled, kirja esittelee vakuuttavasti joitain ongelmia, jotka laadukas arvostelu paljastaisi.”

”Le Chatelier: Jos tasapainossa olevaan reaktioseokseen vaikuttaa jokin ulkoinen häiriö eli paineen (kaasujen tapauksessa), lämpötilan tai konsentraation muutos, pyrkii reaktio kulkemaan siihen suuntaan, jossa häiriö lievenee. Toisin sanoen tasapainossa oleva reaktio pyrkii kumoamaan ulkoisen pakotteen vaikutuksen.”

+9

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu