Ihmiskunnan pelote nro 1

Tähän mennessä on jo käynyt kaikille selväksi, ettei NATOn kannata sekaantua Venäjän ja Ukrainan väliseen konfliktiin – ydinasepelotteen takia.

Pikku Putin ja Ukrainan Zelensky saavat nyt ihan rauhassa keskittyä moukaroimaan toisiaan tavanomaisilla aseilla. Jo NATO-jäsenyyttä haluava Suomikaan ei uskalla toimittaa paljoa humanitaarista apua enempää Ukrainalle. Ukrainalla olisi nyt huutava pula ilmatorjuntakalustosta.

Pikku Putin pitää maailmaa panttivankinaan. Sota on muuttunut ohjussodaksi, koska Venäjän sotilaallinen vahvuus on nimenomaan ballistisissa ohjuksissa ja elektronisessa sodankäynnissä.

Joten sodan lopputulosta ei ole kovin vaikea ennustaa, jos sen annetaan jatkua.

Maailma on nyt Zelenskyn puolella, pikku Putinillekin tulee tukea, ehkä Kiinasta, Iranista, Pohjois-Koreasta…

Pikku Putin pyörittää kuitenkin koko maailmaa ydinpelotteellaan, polvillaan on niin YK, kuin EU:kin.

Kuitenkin pientä edistystä on havaittavissa, Saksa on muuttanut suhtautumista Ukrainan sotaan, mikä todennäköisesti muuttaa koko sodan kulkua. Muutkin maat lähtevät Saksan vanavedessä Ukrainan apuun…

Tähän asti Ukraina on pärjännyt hienosti, matalan kantaman ohjukset pudottavat venäläisiä koneita alas ja myös panssarintorjuntaohjukset tekevät tehtävänsä.

Nyt tarvitaan pidemmän matkan ohjustorjuntaan lisää kalustoa. Euroopalla on sitä jo olemassa, mutta Ukrainassa sitä tarvitaan tällä hetkellä.

 

EDIT:

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu