Ihmiskunnan pelote nro 1

Tähän mennessä on jo käynyt kaikille selväksi, ettei NATOn kannata sekaantua Venäjän ja Ukrainan väliseen konfliktiin – ydinasepelotteen takia.
Pikku Putin ja Ukrainan Zelensky saavat nyt ihan rauhassa keskittyä moukaroimaan toisiaan tavanomaisilla aseilla. Jo NATO-jäsenyyttä haluava Suomikaan ei uskalla toimittaa paljoa humanitaarista apua enempää Ukrainalle. Ukrainalla olisi nyt huutava pula ilmatorjuntakalustosta.
Pikku Putin pitää maailmaa panttivankinaan. Sota on muuttunut ohjussodaksi, koska Venäjän sotilaallinen vahvuus on nimenomaan ballistisissa ohjuksissa ja elektronisessa sodankäynnissä.
Joten sodan lopputulosta ei ole kovin vaikea ennustaa, jos sen annetaan jatkua.
Maailma on nyt Zelenskyn puolella, pikku Putinillekin tulee tukea, ehkä Kiinasta, Iranista, Pohjois-Koreasta…
Pikku Putin pyörittää kuitenkin koko maailmaa ydinpelotteellaan, polvillaan on niin YK, kuin EU:kin.
Kuitenkin pientä edistystä on havaittavissa, Saksa on muuttanut suhtautumista Ukrainan sotaan, mikä todennäköisesti muuttaa koko sodan kulkua. Muutkin maat lähtevät Saksan vanavedessä Ukrainan apuun…
Tähän asti Ukraina on pärjännyt hienosti, matalan kantaman ohjukset pudottavat venäläisiä koneita alas ja myös panssarintorjuntaohjukset tekevät tehtävänsä.
Nyt tarvitaan pidemmän matkan ohjustorjuntaan lisää kalustoa. Euroopalla on sitä jo olemassa, mutta Ukrainassa sitä tarvitaan tällä hetkellä.
EDIT:
USA ole polvillaan – EU on.
Kuka Eurooppa taaskaan puolustaisi, jos ei Yhdysvallat ja Britannia.
Saksa, Ranska ja Italia keskittyvät vain todellisuudessa rahoittamaan Putinin Ukrainan rosvo- ja murharetkeä. Lannoitepula vie ruokapulan myötä ruuan hinnan aivan uudelle tasolle Euroopassa – ei Atlantin toisella puolella.
Britannian brexit oli ajoituksessaan napakymppi.
Ilmoita asiaton viesti
No olen tuosta Britannian avusta tietoinen, ja Britannian takana on USA.
Joten olet kyllä oikeassa.
Lannoitepulaankin löytyy englantilaisilta ratkaisu.
https://www.cropsciencecentre.org/news/crop-science-centre-submits-application-field-test-genetically-modified-barley
”Vaikka synteettisten lannoitteiden käyttö tukee sadon tuottavuutta, se aiheuttaa myös merkittävää saastumista, joka vaikuttaa negatiivisesti biologiseen monimuotoisuuteen ja aiheuttaa kasvihuonekaasupäästöjä. Matalatuloisissa maissa lannoitteiden puute rajoittaa kasvintuotantoa. Peltopoluilla testataan, voisivatko ohralinjat, joita on tehostettu niiden kanssakäymistä arbuskulaaristen mykoritsasienten kanssa, parantaa kestävää tuottavuutta, mikä voisi vähentää saastumista korkean ja keskitulotason maissa sekä lisätä tuottavuutta matalan tulotason maissa.”
Ilmoita asiaton viesti
Video lisätty blogiin klo 12:50
Ilmoita asiaton viesti
”NATO-jäsenyyttä haluava Suomikaan ei uskalla toimittaa paljoa humanitaarista apua enempää Ukrainalle. Ukrainalla olisi nyt huutava pula ilmatorjuntakalustosta.”
Venäjä varoitti jälleen Suomea ja Ruotsia liittymästä Natoon
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008608788.html
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/lVmoXy/liverapportering-spanda-laget-kring-ukraina
Venäjä: Ruotsin ja Suomen Nato-jäsenyydellä seurauksia
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fac86480-df24-41b8-be6c-6ab6ff6476e4
klo 13:01: Venäläisen uutistoimisto Interfaxin siteeraama ulkoministeriön virkamies Sergei Beljaev sanoo, että ”Suomen ja Ruotsin liittymisellä Natoon olisi vakavia poliittisia ja sotilaallisia seurauksia”. Uhkaus ei ole uusi vaan se on kuultu useaan otteeseen hieman eri muodossa sodan ajan ja jopa ennen hyökkäyssodan alkua.
Beljaevin mukaan Ruotsin ja Suomen puolustuspoliittinen linja, jossa on pitäydytty Nato-jäsenyydestä, on ”tärkeä tekijä turvallisuuden ja vakauden varmistamiseksi Pohjois-Euroopassa ja Euroopassa yleensä”.
klo 10:48: Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola listaa Twitterissä, miten Ukraina voi vielä voittaa Venäjän. Taustalla ovat Ukrainan vahva puolustustahto ja aseet, joita Ukrainaan tuodaan muista maista. Oli sodan lopputulos mikä tahansa, sodan ”poliittinen hinta Venäjän statukselle ja suurvalta kunnialle on karmea”. Aaltolan mukaan Ukrainan ”torjuntataistelu saattaa kaiken todennäköisyyden vastaisesti olla tehokas”.
klo 05:33: Kansainvälinen atomiaenergiajärjestö IAEA tiedottaa, että teknikot ovat alkaneet korjata vaurioituneita voimalinjoja Venäjän hallinnassa olevan Tšernobylin ydinvoimalan alueella.
Aiemmin tällä viikolla Ukrainan viranomaiset ilmoittivat, että virransyöttö lakkautettuun laitokseen on katkaistu. YK:n atomivalvontaviranomainen kertoi kuitenkin, että siellä varastoitu käytetty ydinpolttoaine oli jäähtynyt tarpeeksi, joten se ei aiheuta välitöntä turvallisuusongelmaa.
Tällaisilla henkivartijoilla Putin suojelee itseään
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/65aef084-1101-459d-a1e5-ee8bc3c0ebaf
Koronaviruspandemia ja Ukrainan sota ovat asioita, jotka vaikuttavat Venäjän presidentin Vladimir Putinin turvallisuudentunteeseen
Neljä skenaariota: Mihin Ukrainan sota loppuu?
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008672107.html
Ilmoita asiaton viesti
Jos kahden suurvallan välillä ei koskaan ole ilmennyt aitoa kiinnostusta tasapainoiseen olotilaan, ja lopputulos pitemmän ajan kertymän näkyy Ukrainassa, ja Suomen bunkkeristamisessa, Israelin tapaan, … aika luotettavan oloinen juttu kyseessä, ja ennenkaikkea tulee mieleen kysyä, että …
Onko tarkoituskaan käydä kuin sotaa? Kun yllättää hankalasti, sitä lisää?
Venäjän toimet tällaista vasten, voi olla sitä orjuussotaa, jo tuhansien vuosien ajalta, ts sopeutumista maanviljelyyn, ja sen luomiiin mahdollisuuksiin, mikä saa aikaan hankausta.
Ratkeavatko nämä bunkkerismilla?
Ilmoita asiaton viesti
No nyt on asianmukaisesti haastateltu tiedustelukoulutuksen saaneita henkilöitä tiedotusvälineissä, jotka antavat tyhjentäviä vastauksia noihin esittämiisi kysymyksiin.
Kenraalimajuri evp Pekka Toverin haastattelu on tuossa IS:n linkissä, joka löytyy Tapio Simosen kommentin viimeisestä linkistä.
Ilmoita asiaton viesti
Taitaa olla niin, että siinä missä Venäjä tarvitsee konfliktipesäkkeitä ulkopuolisina, myös Israel on tainnut käyttää tätä asettautumista muualle, provosoidakseen hämäryyden tilaa, jota ilman olisi vaikea pärjätä olemassa. Sama jenkeillä. Abu Graibin roolin näen terrorismin herättelyssä ja ylläpidossa, tosin tuskin on ainoa.
Olemisen oikeutus noin yleensäkin, on ihmisen tapauksessa kortilla, koska tätä jakamassa on kovin vähän ihmisiä nykyään. Ei tarvita paljoa väkeä täyttämään tehtäviä, jotta sopiva kompaktius [yliviivaus]särkyisi[/y..] säilyisi. Yleisarveluksi vaikka tämä.
L…
Katson haastattelun jossain vaiheessa. Jonkin verran vastaan aiheeseen jopa pelkän otsikon perusteella. Tai sitten jonkin yksityiskohdan vuoksi, jos vain uutta keksii. Perustelunkin voi yrittää heittää, miksi näin. Kyse ei ole siitä, ettenkö haluaisi vastaanottaa kaikkea mitä kerrottu kirjoittaen, ja linkittäen. Jonkin verran tulisi pohjustaa omia linjoja, ja valmistautua aiheisiin, esim uutta tuomalla. Jos on vain tärkeässä johdatuksessa, mitä jokainen kerronta toisaalta on, niin ainakin sitä johdattavaa osuutta voi haukkia paloina, ja kokonaisuutenakin. Ehkä tästä, tai näistä erilaisista käsittelytavoista on kuvauksia tai kuvausyrityksiä tarkemminkin. Tarkoitus ei ole poimia vain tarkoituksenmukaiseksi valittuja viestejä muilta, ja osallistua sivuuttaen jo-tuotua.
Ilmoita asiaton viesti