Ilmakehän CO2-pitoisuus mieluummin nousuun kuin laskuun

Olisivatko hiilidioksidi ja fossiiliset polttoaineet nousseet tapetille, ellei Ruotsin pääministeri olisi sattunut käymään samaa eliittikoulua perustettavan IPCC:n ensimmäisen pääsihteerin Bert Bolinin kanssa. Bolin ja Olof Palme tapasivat säännöllisesti, Palmen ollessa pääministerinä ja Bolin oli Ruotsin meteorologisen instituutin pääjohtajan ominaisuudessa, tenniskentällä. Keskusteltiin muun muassa, että hiilidioksidi oli lisääntynyt ilmakehässä ja siihen saattoi liittyä riskejä.

Ruotsissa oli ollut öljykriisi 1970-luvulla ja opiskeluaikoina Palme oli kierrellyt 32:ssa USA:n osavaltiossa ja nähnyt öljyn synnyttämän epätasa-arvon. Tämä ei sopinut juuriltaan aristokraattiselle pääministerille. Öljystä piti päästä eroon.

Näillä keskusteluilla oli myöhemmin osuutta sille, että IPCC perustettiin ja sen ensimmäiseksi pääsihteeriksi valittiin Bert Bolin.

IPCC:n perustamisesta on jo yli 30 vuotta kulunut eikä vieläkään ole selvyyttä hiilidioksidin vaarallisuudesta. Päinvastoin hiilidioksidi on planeetalle hyväksi. Ja fossiilisia polttoaineita on löydetty koko ajan lisää eri puolilta maapalloa. Niiden saatavuus on hyvä,  eikä saatavuuteen liity enää riskejä.

YK on vastuussa kehitysmaiden ruuan saatavuudesta. Hiilidioksidi ilmakehässä ja hiili maaperässä ovat luoneet viljelyolosuhteet paremmiksi, jolloin satoa saadaan varmemmin.

Tässä on selvä ristiriita IPCC:n ajamaan linjaan. Mikä mahtaa olla IPCC:n tulevaisuus.

https://www.4p1000.org/

EDIT: Ghana alkaa itse tuottamaan ruokansa. Maaperä on hedelmällistä…

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu