Ilmakehän hiilidioksidilla ei lopultakaan sitten ollut suurta vaikutusta maapallon lämpenemiseen

On yhä ilmeisempää, että auringon säteilyn pakottaminen käynnistää jatkuvan yhdistettyjen vuorovaikutusten spektrin koko maapallon osalta, maalla, valtamerellä ja ilmakehässä usealla aikavälillä, joilla on erilaiset ja toisiinsa liittyvät alueelliset riippuvuudet. Maan ja valtamerien, päiväntasaajan ja napojen sekä pinnan ja ilmakehän differentiaalinen lämmitys ohjaavat näitä reaktioita; prosessit ovat prosesseja, joilla ilmasto reagoi muihin säteilypakottimiin, mukaan lukien kasvattamalla kasvihuonekaasupitoisuuksia, vaikkakin eri suuruudella, ajoituksella ja alueellisilla yksityiskohdilla.

Jo kolmas tutkimus lyhyen ajan sisällä todistaa, että ilmakehän hiilidioksidin vaikutusta maapallon lämpenemiseen on liioiteltu. Kasvihuonekaasujen vaikutusta lämpenemiseen on perusteltu muun muassa auringon TSI:n pakotuksen alenemisella viime vuosikymmeninä.

Tämä tulos viittaa siihen, että noin 80 % auringon vaikutuksesta ilmastoon ei välttämättä johdu pelkästään TSI:n pakotuksesta, vaan pikemminkin muista auringon ilmastoprosesseista (esim. kosmisen säteen ja muiden hiukkasvirtojen auringon magneettisesta modulaatiosta ja/tai muista syistä). Nämä vaihtoehtoiset mekanismit on tutkittava perusteellisesti ja ymmärrettävä fyysisesti, ennen kuin voidaan luoda luotettavia GCM:itä, jotka tulkitsevat oikein ilmastonmuutosta ja tuottavat luotettavia ilmastonmuutosennusteita tulevaisuutta varten.

https://phys.org/news/2023-09-climate-data-driven-major-goal.html

Spencerin ja Christyn ilmastomallin objektiivisten mittaustietojen perusteella havaittiin, että hiilidioksidin vaikutus ilmakehän lämpenemiseen ei ole yhtä suuri verrattuna muihin ilmastomalleihin.”

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu