Ilmastoon liittyvä käppyrä, jolla nuorisoa pelotellaan

Nuorisolle käydään kertomassa kouluissa, että vanhempi sukupolvi kasvattaa ilmastovelkaa, joka jää nuorten osalle maksettavaksi. Tätä kuvaamaan sopii Keeling-käyrä, jolla on ollut ylöspäin suunta vuodesta 1959, jolloin ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden mittaaminen Mauna Loassa alkoi.

Ilmastoon tuolla Keeling-käyrällä ei paljoakaan ole vaikutusta. Paljon oleellisempi mittari on ilmakehän suhteellinen kosteuden -mittari, joka on puolestaan ollut alaspäin suuntatuvalla trendillä jo 40 vuotta.

Ilmastotiede pitää sisällään muutamia muitakin asioita, mitä ei tuoda kovin aktiivisesti esille, liittyen napa-alueiden albedoon ja lapse rateen.

Asioista tienneet on sysätty marginaaliin, asioista ei ole keskusteltu, vaikka näillä asioilla pystytään selittämään ilmastonmuutosta huomattavasti tarkemmin kuin ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta kuvaavaan Keeling-käyrään vetoamalla.

Nuorison osalle ei suinkaan lankea mitään velkaa, vaan korkeampi ilmakehän hiilidioksidipitoisuus (CO2), josta maapallo on toistaiseksi hyötynyt koreamman satotason ja vihertymisen myötä.

Kasvihuonekaasuja on tietenkin muitakin kuin tuo hiilidioksidi, joista vesihöyry voimakkain. Ultraviolettivalo hajottaa metaanin stratosfäärissä, typpioksiduulilla on merkitystä, otsonilla taitaa olla suurempi merkitys kuin on annettu ymmärtää.

Takaisinkytkennöistä napa-alueen albedo on negatiivinen, lapse rate on negatiivinen jne. Vesihöyryllä on oletettu olevan voimakas positiivinen takaisinkytkentä, onkin paikoin negatiivinen.

Ilmastosysteemi koostuu monesta tekijästä, ei sillä hiilidioksidilla ole suurempaa merkitystä ilman oletettua vesihöyryn takaisinkytkentää!? Joten oleellista on tutkia veden ja vesihöyryn vaikutusta ilmastosysteemissä!

”1. The effect of even small increases in water vapor content of the atmosphere in the tropics has a much larger effect on the downwelling fluxes, than does a significant increase of the CO2 concentrations. Thus, the monitoring of multi-decadal water vapor trends in the tropics should be a high priority. While the increase in CO2 concentrations, and resulting increase in downwelling longwave flux can result in surface ocean warming, and thus increase evaporation into the atmosphere, it is the atmospheric water vapor signal that should be monitored for long term trends, as it is the dominant greenhouse gas that has the greater climate response.”

https://pielkeclimatesci.wordpress.com/2006/05/05/co2h2o/amp/?__twitter_impression=true

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu