Ilmastoon liittyvä koulutus tarpeen

Nyt on kansalaisten tietoisuus noussut hurjaa vauhtia esim. tuulivoiman suhteen. Kun ei tuule, sähköäkään ei tule. Eikä se auta vaikka niitä tuulivoimaloita lukumääräisesti lisättäisiin.

Ilmastonmuutos on kokemassa vähän samanlaisen heräämisen kansan keskuudessa.

Keväinen Oulun yliopiston tutkijoiden neutronitutkimuksen pohjalta tehty päivitys 11-vuotisiin aurinkosykleihin osoittaa, että aurinkosykli 22 oli aktiivisuuden osalta korkeammalla kuin aurinkosykli 19. Tähän asti ihmisille on kerrottu, ettei se voi aurinko olla, joka lämmittää ilmastoa, kun sen aktiivisuus on laskenut 1950 luvulta. Näin siis ei asia ollut, vaan auringon aktiivisuus on säilynyt korkealla tasolla aina vuoteen 2008 asti.

Viimeisin päivitys Usoskinin tutkimuksiin keväältä 2023.

https://link.springer.com/article/10.1007/s41116-023-00036-z#Fig16

Vuotuinen auringonpilkkujen määrä vuodesta 1955 alkaen ISN:n (v2-punainen käyrä) ilmoittamana ja rekonstruoituna neutronimonitorien mittaamien kosmisten säteilytietojen perusteella (musta katkokäyrä, jossa on 1σ epävarmuustekijät – Usoskin et al. 2021b)”

Aurinkosyklit 19 – 24

Seuraavaksi tarkastellaan auringon aktiivisuutta ja yhdistettyä AMO+PDO sykliä.

Atlantic Multidecadal Oscilation (AMO) ja Pacific Decadal Oscilation (PDO)

Huomataan, että maapallon mitattu lämpötila on noussut ja laskenut noin 30 vuoden jaksoissa melkein AMO+PDO yhdistetettyjen indeksien mukaan. Trendi lämpötilan osalta on ollut kuitenkin ylöspäin, koska auringon aktiivisuus on myös noussut 1900-luvulla.

EDIT:

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu