Ilmastotieteeseen saatava politisoitumisen esto

Polttokennoauto on hyvä lähtökohta kaikelle kansalle

 

On selvä asia, että politiikka on vaikuttanut ilmastotutkimukseen. Vaikuttaminen alkoi ennen IPCC:n perustamisesta USA:ssa, mutta IPCC:n myötä siitä poliittisesta vaikuttamisesta tuli hyväksyttävämpää.

Nyt tähän vaikuttamiseen halutaan puuttua. Katso linkki.

USA:ssa Trumpin hallinto tiukentaa otettaan korruptoituneeseen ilmastotieteeseen. Katso linkki.

”NOAA
Climate denialist given senior role in science agency
Scott Waldman, E&E News reporter
Published: Monday, September 14, 2020
A controversial researcher who rejects climate science was hired by NOAA for a senior position, in a move suggesting the Trump administration is asserting growing influence over the study of rising temperatures.”

https://www.eenews.net/climatewire/2020/09/14/stories/1063713585?utm_medium=email&utm_source=eenews%3Aclimatewire&utm_campaign=edition%2BiZ%2B%2FftFV%2B2LxUfHtN5bxJQ%3D%3D

”Kiistanalainen tutkija, joka hylkää ilmastotieteen, palkattiin NOAA:n ylimpään asemaan, mikä viittaa Trumpin hallinnon liikkeeltä, vaatien itselleen kasvavaa vaikutusvaltaa lämpötilanousujen tutkimiseen.”

Tiede ja politiikka tulisi pitää sillä tavalla erillään, että tieteen tulee voida vaikuttaa politiikkaan, mutta mielellään ei toisinpäin.

Trumpin hallinnon nimitykset ilmastotutkimuksen organisaatioiden johtoon voidaan kuitenkin nähdä eräänlaisena puhdustusoperaationa, jonka jälkeen ilmastotieteen uskottavuus palautuu ja tutkijat saavat työrauhan.

Onko EU:n tilanne tutkimuksen ja tieteen osalta amerikkalaista parempi, asiat kuitenkin usein menevät siihen tyyliin, että mitä isot edellä, sitä pienet perässä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu