Indoktrinoidun kansan kohtalo

Yhdysvaltalainen ilmastotutkija James Hansen uhriutui kansalle, kun hän oli ensin kertonut Yhdysvaltain konkressille vuonna 2008 ilmastonmuutoksesta.

Glasgow’ssa alkukuusta päästiin sopimukseen kivihiilen alasajosta. Suomessa oli jo aikaisemmin tehty päätös lopettaa turpeenkäyttö voimalaitoksissa. Seuraavaksi otetaan metsienkäyttö kohteeksi.

Maailman hiilipäästöt pitää saada nollaan vuoteen 2050 mennessä.

No tuo edellä kerrottu koskee ihmiskuntaa. Ihmiskunnan hiilipäästöt ovat tällä hetkellä 10 GtC vuodessa. Määrä ei ole enää noussut yli kymmeneen vuoteen. Tavoite on siis 0 GtC vuoteen 2050 mennessä.

Mikrobien ja muun luonnollisen toiminnan osalta on todettu hiilinielujen ja -lähteiden olevan tasapainossa.

Olisi tietenkin ollut oikeus ja kohtuus todeta, ettei mikrobien toiminnasta tiedetä vielä mitään.

Ei tiedetä paljoa, mutta tiedetään, että mikrobien osalta määrät liikkuvat ainakin 20 kertaisina ihmisen toimintaan verrattuna. Mikrobien toiminta on lämpötilasta ja pH:sta riippuvaista.

Hiilidioksidin ja typen suhde on ratkaisevaa mikrobien ja sienirihmastojen toiminnan kannalta. Mikrobit kuolevat typen puutteeseen, kun taas sopivasti typpeä ja lämpöä saa mikrobit lisäämään toimintaansa.

Kun mikrobit pyörittävät paljon suurempaa hiilenkiertoa (120 GtC +90 GtC +jäätiköt +merenpohjan sedimentit jne.) kuin ihminen (10 GtC), pitänee saada mikrobitkin hallintaan.

Nyt on todettu maaperän olevan hiilinielu typpilannoituksen ansiosta, asiaa vaan ei ole aikaisemmin tuotu esille.

Myös kasvillisuus on lisääntynyt kauttaaltaan maapallolla, ainoastaan 4 % ruskistunut eri syistä.

Merten osalta lämpötilan nousu pintavesissä on aiheuttanut kerrostumisen lisääntymistä. Pintakerros ei ole sekoittunut enää yhtä hyvin kuin aikaisemmin, jolloin kasviplankton kärsii ravinnepulasta ja etenkin hivenaineiden puutteesta, joka estää kasviplanktonin fotosynteesiä.

Vaikka merten alkutuotanto on laskenut 1950-luvulta asti arviolta 50 %, on maalla alkutuotanto pystynyt korvaamaan merten menetyksen, hiilidioksidi- ja typpilannoituksen ansiosta.

Tämä on siis uutta tietoa.

Viime kesänä turvepellot antoivat parhaan sadon, kiitos kuuluu niiden hiilipitoisuudelle. Hiili sitoo vettä kolme – neljä kertaa painonsa verran.

Tämä siis tapahtui ennen kuin turvepeltojen käyttö kiellettiin Suomessa ilmastolle vaarallisena.

Muuten keskiajallakin ilmasto lämpeni, silloin ei ollut ilmakehään ihmisten lisäämää hiiltä 10 GtC, jota olisi voinut syyttää.

https://www.britannica.com/science/Phanerozoic-Eon

Mahdolliset syyt

Monet tutkijat, jotka väittävät MWP:n (Keskiajan lämpimän kauden) olleen olemassa, ovat huomanneet, että aikavälille oli ominaista tulevan aurinkosäteilyn lisääntyminen yhdessä suhteellisen vulkaanisen toiminnan puuttumisen kanssa.”

+5

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu