IPCC:n AGW -teoria, eli ihmisperäinen maailmanlaajuinen lämpeneminen

IPCC ei tutki, eikä IPCC:llä ole tutkijoita, vaan  IPCC:n tehtävänä on koota tietoa ja raportoida ihmisperäisestä maailmanlaajuisesta lämpenemisestä.

Kasvihuonekaasut ilmakehässä aiheuttavat lämpenemistä ja osa pienhiukkasista aiheuttaa viilenemistä.

Perussääntö on ollut, että hiilidioksidin (CO2) tuplaaminen nostaa lämpötilaa 1 °C:tta ja vesihöyry (H2O) kolminkertaistaa lämpötilanousun.

Empiria ja tutkimus osoittavat kuitenkin, että lämpenemistä on liioiteltu ja että se mahdollinen lämpeneminen  ei olisikaan pääosiltaan ihmisperäistä.

• Hiilidioksidin tuplaaminen ilmakehässä nostaa lämpenemistä 0,5 °C.

• Vesihöyryn oletettu positiivinen takaisinkytkentä on pääosiltaan negatiivinen.

• Ihmisen osuus hiilidioksidin noususta ilmakehässä on alle 10 %.

No on niitä muitakin kasvihuonekaasuja, joista metaani (CH4) hajoaa ultraviolettisäteilyn ansiosta stratosfäärissä, jonne se nousee, mutta ehkä otsonin (O3) merkitystä stratosfäärissä on taasen vähätelty, koska auringon ultraviolettisäteily säätelee sen pitoisuutta. Otsoni on toisin sanoen ihmisen vaikutuksen ulkopuolella.

Johtopäätös on, että ihmisperäinen vaikutus ilmaston lämpenemiseen on mitätön.

Hiilidioksidin kertymistä ilmakehään pitäisi kuitenkin tarkkailla ja ehkä pyrkiä rajoittamaan. Siihen IPCC on koonnut hyvän listan keinoista, joista kaikilla ei ole edes hintalappua. Riittää kun vain muutamme toimintojamme vähähiilisempään suuntaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu