Jenkit viisastuivat Afganistanin osalta

Jenkkien päätös vetäytyä Afganistanista saattaa pohjautua yksinkertaiseen oivallukseen litiumin roolista energian varastoinnissa. Se on tärkeä kannettavissa akuissa, mutta ei sen enempää. Yhtään kaupunkia ei pyöritetä hetkeäkään minkään akun voimalla.

https://www.nationalreview.com/2019/10/lithium-ion-battery-technology-nobel-committee-dreams-of-post-fossil-fuel-future/

Jätä älypuhelimet syrjään ja harkitse: Yksinkertainen aritmeettinen laskelma osoittaa, että yhden päivän globaalin energiankulutuksen tallentamiseen tarvitaan tietty määrä paristoja, joita kaikki maailman litiumtehtaat eivät pystyisi tuottamaan 900 vuodessakaan.”

Jaksottainen energia, tuulivoima ja aurinkokennot tulevat liian kalliiksi, jos niiden tuottamaa energiaa joudutaan varastoimaan lyhyempiä ja pitempiä aikoja akkuvarastoissa.

Vetyäkään ei voida varastoida pitkiä aikoja.

Joten oli palattava kehittämään ydinvoimaa.

Nykyään ydinvoimalan radioaktiiviset jätteet voidaan käyttää uudellen ja jäljelle jäävän jätteen osalta varastointia on kehitetty turvallisiksi loppuvarastoiksi kallioperään, sijoitettuna kuparikapseleihin, jotka ympäröidään bentoniittisavella.

Afgaanit saavat rauhassa avata kaivoksiaan litiumin tuottamiseksi ja myydä sitä eniten tarjoaville.

 

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu