Kaiken kattava agenda tempaisi yhteiskunnan kerman helposti mukaansa

Suomessa tuo pyöreä nolla on nyt lähempänä < 1 %

Antropogeenisen hiilen kertyminen ilmakehään, voimistunut kasvihuoneilmiö ja mitä muita näitä kuitenkin toteennäyttämättömiä väitteitä on syötetty yhteiskunnan kermalle, jotta he veisivät vihreää agendaa eteenpäin, kuka mistäkin syystä. Uhkakuvia on viljelty laajalti.

Mitkään väitteistä eivät pitäneet lopultakaan paikkaansa.

Mutta juna on liikkeellä, eikä mikään sitä pysäytä enää.

Aika kun kuluu, kukaan ei ole enää kiinnostunut siitä miten prosessi saatiin käyntiin, kukaan ei kysele sen tieteen perään, että jäikö se ihmisperäinen hiilidioksidi ilmakehään vai ei. Historiantutkijat voivat naureskellen kysellä, että miten joku saattoi uskoa tuollaisia hatusta vedettyjä väitteitä.

No olemme jo matkalla uuteen energiajärjestelmään, jossa fossiilisilla polttoaineilla ei ole 80 %:n markkinaosuutta.

Modernin lämpökauden soisi tietenkin jatkuvan vielä, kukaan vaan ei ole vielä halukas ennustamaan auringon aktiivisuutta viittä vuotta pidemmälle. Viimeaikainen auringon aktiivisuuskin on poikennut ennusteista. Aurinko on näyttäytynyt paljon aktiivisempana viime kuukausina kuin vuosikymmeneen.

Tavallisia ihmisiä kiinnostavat perin arkipäiväiset asiat, mutta maailmanlopun ennusteista tuskin päästään.

Aika harva on pysähtynyt miettimään edes, että miksi ihmiskunnan kehitys on ollut nopeaa, koulutus, elintaso, väestönkehitys jne.

Taustalta löytyy teollistuminen, halpa energia ja oppilaitos.

Maapallo on myös vihertynyt, enimmäkseen lämpenemisen ja hiilidioksidin ansiosta. Maaperässä, kasveilla ja meren eliöillä on tietty C:N:P suhde, jonka suhteen solut ovat joustavia, mutta hiili (C) tulee aina ensin ja se on tärkein.

Eli hiiltä pitää olla ilmakehässä, jotta kasvit voivat kasvaa. Kylmät kaudet vievät hiiltä luontaisesti merenpohjaan ja lämpimät kaudet vapauttavat hiiltä merestä ilmakehään.

Ihmisen vuosittaiset lisäykset (10 GtC) ei tätä asetelmaa vielä mihinkään hetkauta, ei hetkauta vaikka käyttäisimme vielä kaiken jäljellä olevan fossiilisen energian.

Orgaanisen hiilen varastot ovat 5 000 GtC, merten epäorgaanisen hiilen varasto on 37 000 GtC ja maankuoressa on 60 000 000 GtC epäorgaanista hiiltä.

10 GtC/vuosi on tietenkin paljon kivihiilessä, öljyssä jne. mitattuna, ehkä tulemme toimeen kymmenesosalla (1 GtC) tuosta nykyisestä määrästä (10 GtC), jolloin uutta fossiilista kertyy sama määrä (1 GtC/vuosi), kun lasketaan turve mukaan.

 

 

 

+17

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu