Kaikki kansa on verolle pantava

Löytyisikö ihmiskunnan ongelmiin yksinkertaisia ratkaisuja, ei ainakaan mitä tutkimukset antavat ymmärtää.

Ihmiset ahdistuvat kun jatkuvasti tuodaan monimutkaisia ongelmia ihmisten tietoisuuteen. Emme edes Jouluna saa olla rauhassa.

Paljolti on kyse myös propagandasta. Suomalaiset ovat tottuneet propagandaan, jota on harjoitettu eri valtaapitävien toimesta. Propagandahan on valtaapitävien työkalu, josta yleensä seuraa veronkorotuksia. Niinpä maksoimme veroja ensin Tukholmaan ja sitten vähemmän Pietariin. Nykyisin verotusta kiristetään energian takia, sen on jokainen saanut todeta käydessään bensapumpulla. Myös sähkölasku kipuaa ylöspäin ja paljolti verojen takia.

Mutta olemme myös kehittyneet yhteiskuntina ja ilman veroja se ei olisi mahdollista.

Veroja pitää siis maksaa. Veroja pitää maksaa, jotta saamme tuulivoimaloita, kun fossiiliset loppuvat. Fossiiliset polttoaineet eivät vaan lopu. Mutta sitten on se hiilidioksidi, josta oppikirja sanoo, että kun sitä kertyy ilmakehään, aiheuttaa se ilmaston lämpenemistä.

Harvemmin tuodaan esille, eikä ainakaan oppikirjoissa, että sillä hiilidioksidilla on valtavan paljon merkitystä kasvi- ja eliökunnalle. Maapallo on vihertynyt ja paljolti lisääntyneen ilmakehän hiilidioksidin ansiosta olemme pystyneet ruokkimaan moninkertaistuneen väestön määrän. On siihen tarvittu muutakin, kuten typpeä, fosforia ja kalia.

Nyt on sitten fosfori loppumassa louhoksilta.

Typpeä on ilmakehässä, mutta se pitäisi saada maaperään.

Hiiltä on ilmakehässä, mutta sekin pitäisi saada maaperään.

Joten fosforista voi tulla puute.

Lisäksi avomerellä on kaikesta puute, paitsi hiilidioksidista. Kriittisin tekijä on raudan puute.

Toisaalta kaikkia avomereltä puuttuvia ravinteita ja hivenaineita on rannikkovesissä liikaa, johtuen ihmistoiminnallisista tekijöistä. Maa- ja metsätalous harvoin on syypää rannikon rehevöitymiseen, kun runsaampi maaperän hiili pitää ravinteet maaperässä ja kasvien saatavilla.

Mikä siis neuvoksi fosfori-, typpi- ja hiiliongelmaan, katso RAVITAn video.

 

 

 

 

+10

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu